ΕνημέρωσηΟικονομία

Αγωγή ομογενή κατά του δημοσίου μετά τη διαρροή emails στην Ασημακοπούλου

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορά στη μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) σε Έλληνες της διασποράς από το πολιτικό της γραφείο.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open, κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από κάτοικο Ολλανδίας, η οποία δέχθηκε email από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε δηλώσει για να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές και όχι τις ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι της κυρίας Ασημακοπούλου, διότι δεν διαφύλαξε τα προσωπικά της δεδομένα, όπως τονίστηκε στη μηνυτήρια αναφορά. Στην αγωγή η ομογενής ζητά από το ελληνικό δημόσιο χρηματική αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, 20.000 ευρώ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, στις 15 Μαρτίου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρωβουλευτής, αφού κατέθεσε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – όπως της ζητήθηκε – στοιχεία που αφορούν το γνωστό θέμα της αποστολής newsletter, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο. «Η συνείδησή μου, δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», ανέφερε, τονίζοντας ότι τώρα, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές, με τις οποίες, όπως υπογράμμισε, θα συνεργαστεί για να αναδειχθεί η αλήθεια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button