Κόσμος

Tρεις ναυαγοί στον Ειρηνικό σώθηκαν γράφοντας τη λέξη «βοήθεια» στην άμμο – Η απίστευτη ιστορία τους

Τρεις ναυαγοί, που είχαν αποκλειστεί για μία εβδομάδα σε ένα ερημονήσι στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, διασώθηκαν αφότου ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που τους αναζητούσε παρατήρησε τα φύλλα φοίνικα που οι τρεις τους είχαν χρησιμοποιήσει για να γράψουν τη λέξη «Βοήθεια» σε μια αμμώδη παραλία.

Οι άνδρες, όλοι τους γύρω στα 40, βρέθηκαν σε καλή κατάσταση την Τρίτη στο νησί Πίκελοτ, ένα μικρό ερημονήσι, που καλύπτεται από φοινικόδεντρα, σε απόσταση περίπου 667 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Γκουάμ, έγινε γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή σε μια ανακοίνωση σήμερα. Οι ταυτότητές τους και οι υπηκοότητές τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η περιπέτεια των τριών άρχισε την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα, όταν ξεκίνησαν ένα ταξίδι με μια βάρκα που διέθετε εξωλέμβιο κινητήρα από τη νήσο Πολογουάτ, σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων ανατολικά από το σημείο που βρέθηκαν, ανέφερε η ακτοφυλακή.

Έξι ημέρες αργότερα, αφότου οι έμπειροι ναυτικοί δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, η ανιψιά τους ειδοποίησε τις αρχές και η ακτοφυλακή και το πολεμικό ναυτικό ξεκίνησαν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η αρχική περιοχή όπου εκτείνονταν οι έρευνες ήταν πάνω από 78.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια.

Μια ημέρα μετά, το αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού P-8 Poseidon εντόπισε τη λέξη «Βοήθεια» που είχαν σχηματίσει χρησιμοποιώντας φύλλα φοίνικα και άρχισε την επιχείρηση διάσωσης. «Αυτή η έξυπνη ενέργεια ήταν καθοριστική στο να καθοδηγήσουν τις προσπάθειες διάσωσης ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονταν», εξήγησε η υποπλοίαρχος της ακτοφυλακής Τσέλσι Γκαρσία σε μια ανακοίνωση.

Ενώ βρίσκονταν αποκλεισμένοι στο ερημονήσι, που ανήκει στις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, οι άνδρες είχαν πρόσβαση σε νερό και φαγητό. Επίσης, επιδιόρθωσαν τη βάρκα τους.

Οι New York Times έγραψαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ναυαγοί διασώζονται από το νησί. Πριν από περίπου 4 χρόνια, τρεις αγνοούμενοι ναυτικοί είχαν βρεθεί αφότου έγραψαν “SOS” στην άμμο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button