ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Επιθεώρησε σχηματισμούς και μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού – Galaksias Portal News

Mονάδες και σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Όπως ανακοινώθηκε  από το ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν την έδρα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δραστηριότητες του σχηματισμού, ενώ ακολούθως συμμετείχαν στο East Macedonia Thrace Forum ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον διοικητή 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «Διλόφου» και το επιτηρητικό φυλάκιο «5» και διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων στην Νέα Βύσσα.
-Το επιτηρητικό φυλάκιο «1» στις Καστανιές όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και το επιτηρητικό παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα».
-Το επιτηρητικό φυλάκιο «126», το επιτηρητικό φυλάκιο «Πλαγιών», το επιτηρητικό φυλάκιο «Γ. Κήπων» και το επιτηρητικό φυλάκιο «Πέταλου».
-Την περιοχή του νέου αποτρεπτικού εμποδίου Ψαθάδων – Μανίτσας, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων κατασκευής.
-Τη Στατική Δύναμη της περιοχής Μελισσοκομείου.

Aπευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην περιοχή του Έβρου, παραβρέθηκε επίσης στις τελετές παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης των XII και ΧVΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button