Υγεία & Διατροφή

Για τελευταία ίσως χρονιά το Καρναβάλι της Βενετίας χωρίς εισιτήριο

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στο καρναβάλι της Βενετίας θα απολαύσουν φέτος -ενδεχομένως για τελευταία φορά- τη δωρεάν πρόσβαση στην ιστορική πόλη της Ιταλίας, προτού τεθεί σε ισχύ το πολυσυζητημένο μέτρο του εισιτηρίου, που έχει στόχο να μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών.

Το Καρναβάλι, το οποίο χρονολογείται από το Μεσαίωνα, φημίζεται για τις χαρακτηριστικές μάσκες που φορούν οι συμμετέχοντες, αλλά και για μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μια από τις ιταλικές πόλεις, με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό καρναβάλι θα φιλοξενήσει περισσότερα από 50 σόου στο διάστημα 27 Ιανουαρίου-13 Φεβρουαρίου.

Το 2023, το Καρναβάλι συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια επισκέπτες που πέρασαν την νύχτα στα καταλύματα της πόλης και έκαναν τζίρο τρία δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (CNA) της Ιταλίας.

Η Βενετία με τα γραφικά κανάλια και τα αναγεννησιακά της κτίρια, έχει πληγεί από τον αντίκτυπο του μαζικού τουρισμού εδώ και χρόνια και για τον λόγο αυτόν θέσπισε ένα πιλοτικό μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Απριλίου με στόχο να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών της μιας ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ Ιανουάριο και δεν μπορώ να πιστέψω τα τόσο μεγάλα πλήθη, επομένως αν αρχίσουμε να πληρώνουμε νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιο», λέει η Λιν Κιρ από τη Βρετανία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button