Υγεία & Διατροφή

Καθημερινά 100 τροχονόμοι στους δρόμους της Αθήνας, υπερδιπλάσιοι από ό,τι ήταν το προηγούμενο διάστημα – Galaksias Portal News

Στο κυκλοφοριακό ζήτημα στους δρόμους της Αθήνας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. Όπως τόνισε ο υπουργός πράγματι, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας των Αθηναίων για την αντιμετώπιση του οποίου ήδη έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία αποδίδουν καρπούς: « Έχουμε κάνει πράγματα τους τελευταίους δύο μήνες. Σήμερα, βγαίνουν καθημερινά 100 τροχονόμοι στους δρόμους, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, υπερδιπλάσιοι, πάνω από υπερδιπλάσιοι απ’ αυτούς που έβγαιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι ο κάθε καλόπιστος που κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως τις μέρες αιχμής, βλέπει την εικόνα αυτή, βλέπει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται η κατάσταση να βελτιωθεί», επισήμανε.

Δίνοντας στοιχεία της απόδοσης των ελέγχων της Τροχαίας, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως μόνο σε τρεις ημέρες, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου ελέγχθηκαν πάνω από 9.300 οχήματα για δακτύλιο και βεβαιώθηκαν πάνω από 1.200 παραβάσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι στοχευμένοι έλεγχοι για άλλες παραβάσεις, όπως το διπλοπαρκάρισμα κλπ, σε όλους τους δρόμους της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γίνεται μια γιγαντιαία, τιτάνια προσπάθεια, πρώτα από όλα να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις της Τροχαίας σε σημεία και σε ώρες -κάτι που όπως σας είπα εδώ και 15 μέρες εξελίσσεται- και από κει και πέρα προφανώς, να εξαντλούμε κάθε πιθανότητα στο να γινόμαστε καλύτεροι σε ό,τι αφορά και την παρουσία και την αντιμετώπιση παραβάσεων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:«Το ζήτημα της κυκλοφορίας και της κίνησης δεν είναι μόνο θέμα τροχαίας αστυνόμευσης. Υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αποδεχτούμε. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο της Αθήνας, στην Αττική οδό, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, αποδεδειγμένα, δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε άνθρωποι αυτό που είναι η δουλειά τους, που είναι η επιστήμη τους, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν οι δρόμοι να αντέξουν. Η τροχαία δεν μπορεί ούτε να φτιάξει δρόμους, ούτε να διαπλατύνει δρόμους, ούτε να βρει φανταστικούς δρόμους για να διοχετεύσει την κίνηση».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο σημειώνοντας: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουμε εφαρμόσει ένα σχέδιο το οποίο έχει αποδώσει αρκετούς καρπούς και σε ό,τι αφορά στην αποτροπή επεισοδίων με ελέγχους που έχουμε κάνει, με συνδέσμους που έχουμε «σφραγίσει».»

Σχετικά με την νεανική παραβατικότητα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόκειται για μια κατάσταση πολύ δύσκολη στη διαχείρισή της, ενώ υπογράμμισε ότι τα σχετικά στοιχεία που έχει η Αστυνομία είναι ανησυχητικά. «Η Αστυνομία καλείται να διαχειριστεί κυρίως την καταστολή, λιγότερο την αποτροπή. Η πρόληψη είναι θέμα ευρύτερο της κοινωνίας, της οικογένειας. Για αυτό και σε επίπεδο Κυβέρνησης έχουμε ευρύτερα συστήσει μια Διυπουργική ομάδα και σύντομα θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς» ανέφερε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το ζήτημα της εμφανούς αστυνόμευσης ο κ .Οικονόμου είπε ότι η τωρινή κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική αλλά όπως τόνισε: «Προσπαθούμε, από την πρώτη στιγμή, με στοχευμένες κινήσεις, εκεί που έχουν παρατηρηθεί και τα περισσότερα προβλήματα να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση και αυτό που θέλω με ειλικρίνεια να πω είναι ότι επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο -δεν θα αργήσει πολύ- το οποίο με τις δυνάμεις που έχουμε και ενισχύουμε, φέρνοντας ανθρώπους από άλλες υπηρεσίες για να τους βγάλουμε στο πεδίο και με αναδιάταξη των υπαρκτών Υπηρεσιών να έχουμε πιο εμφανή και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και σε ό,τι αφορά στους κεντρικούς και σε ό,τι αφορά στους τοπικούς βραχίονες στα Αστυνομικά Τμήματα.»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button