ΕνημέρωσηΠολιτική

Καιρίδης και Yerlikaya συμφώνησαν ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Ali Yerlikaya, με πρωτοβουλία του κυρίου Yerlikaya.

Ο κύριος Καιρίδης τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, λέγοντας παράλληλα ότι είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταπολέμηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ο κύριος Yerlikaya του είπε ότι η Τουρκία είναι αντίθετη με την παράνομη μετανάστευση και συμφώνησε με την επισήμανση του κυρίου Καιρίδη ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία και εντατικοποίηση της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Δημήτρη Καιρίδη για την απώλεια των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Άγκυρα, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

To άρθρο Καιρίδης και Yerlikaya συμφώνησαν ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για το μεταναστευτικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button