Κόσμος

Πότε στήνονται κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ – Galaksias.com

Την διεξαγωγή νέων εσωκομματικών εκλογών προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την ψήφο και την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος μετά τις εξελίξεις και την αμφισβήτηση που προέκυψε προς το πρόσωπό του.

Η απόφαση για το πόσο άμεσα θα γίνουν οι εκλογές αναμένεται να ληφθεί στο συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Ωστόσο, υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα που επηρεάζουν τη διεξαγωγή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το καταστατικό, μετά από τη λήξη του συνεδρίου πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες, άρα εκλογές πριν από τις 10 Μαρτίου δεν μπορούν να γίνουν.

Επίσης, την περίοδο εκείνη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προγραμματιστεί να πάει στον στρατό (για θητεία 20 ημερών). Οπότε οι εκλογές θα πρέπει να μετατεθούν ακόμη πιο πέρα.

Δεδομένο είναι πως η Κουμουνδούρου είχε προγραμματίσει για 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. Κάτι που σημαίνει πως οι εκλογές θα διεξάγονταν το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Και αυτό καθώς ακολουθούν συνεχόμενα τριήμερα, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και η 25η Μαρτίου, ημερομηνίες που δεν προσφέρονται για εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς προϋποθέτουν την κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα προστίθεται η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος από τη βάση του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιαστεί στον στρατό στις 14 Μαρτίου, επομένως είναι απίθανο να προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάσει και να κάνει εκλογές μέχρι τότε.

Ωστόσο, δεν πρέπει να διαγράφεται και το σενάριο εκλογών μέχρι τις 10 Μαρτίου, πριν δηλαδή παρουσιαστεί στο στρατό ο Κασσελάκης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button