Τρόπος Ζωής

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζουν 200 ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στη νεολαία και το μέλλον του αθλητισμού, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2014 με ακαδημίες ποδοσφαίρου και το 2019 επεκτάθηκε και σε ακαδημίες μπάσκετ, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού.Βασικός του στόχος είναι να εμφυσήσει στους νεαρούς αθλητές τις βασικές αρχές του αθλητισμού και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποιστο μέλλον.

Στο νέο κύκλο του προγράμματος, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν 200 ακαδημίες, μέσα από μια διεξοδική και πλήρως διαφανή διαδικασία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για 120 ποδοσφαιρικές και 80 ακαδημίες μπάσκετ, που αριθμούν συνολικά 25.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 200 ερασιτεχνικά σωματεία, που θα υποστηρίζονται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για μία τριετία, προέρχονται από 49 νομούς της Ελλάδας. Από αυτά, 46 βρίσκονται στον νομό Αττικής,17 στον νομό Θεσσαλονίκης και 137 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Οι πυλώνες λειτουργίας του προγράμματος

Ως μέλη των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, τα συμμετέχοντα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ απολαμβάνουν τα εξής προνόμια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • Ασφαλιστική κάλυψη και αποκατάσταση τραυματισμών για τους αθλητές
  • Παροχή αθλητικού υλικού
  • Διαδικτυακά σεμινάρια για τους προπονητές
  • Γνωριμία με διακεκριμένους πρώην αθλητές, οι οποίοι επισκέπτονται τις ακαδημίες και συζητούν με τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους
  • Διαδραστικές επισκέψεις στις ακαδημίες από διατροφολόγους και παιδοψυχολόγους της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος, με συμμετοχή και γονέων/κηδεμόνων
  • Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις με αθλητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο

Η διαδικασία επιλογής των ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Πριν ξεκινήσει κάθε κύκλος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, οι ενδιαφερόμενεςακαδημίεςυποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και αξιολογούνται βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων. Μεταξύ άλλων, εξετάζονται η ασφάλεια και η υγιεινή των εγκαταστάσεών τους, η ιατρική υποστήριξη, οι κανονισμοί και οι διαδικασίες που ακολουθούν, οι προπονητικές μονάδεςτους, η ύπαρξη πρόνοιας για άτομα με αναπηρία, καθώς και το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν οι ακαδημίες που είναι μέλητης Ομοσπονδίας του αθλήματος τους, έχουν ενεργά τμήματα αθλητών 6-13 ετών, καθώς και ενεργό τμήμα ανδρών ή/και γυναικών που αγωνίζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button