ΕνημέρωσηΟικονομία

Αύξηση 6,2% σημείωσαν τον Δεκέμβριο 2023 οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας – Galaksias Portal News

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε 883.828 ανήλθαν οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Δεκέμβριο του 2023 και οι διανυκτερεύσεις σε 2.033.355, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, κατά 6,2% στις αφίξεις και κατά 5% στις διανυκτερεύσεις.

Για τα μηνιαία στοιχεία κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 1,3% και 2,1%, αντίστοιχα. Καθώς και αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 8,5% και 6,5%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 70% και 66,3%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση για τον Δεκέμβριο ανήλθε σε 2,3 ημέρες.

To άρθρο ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,2% σημείωσαν τον Δεκέμβριο 2023 οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button