Επικαιρότητα

Νέα “φουρνιά” μεταναστών στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου – Galaksias.com

Και αυτοί οι μετανάστες διασώθηκαν από το Λιμενικό, που τους οδήγησε στη στεριά με ασφάλεια

Δεν έχουν τελειωμό οι “καραβιές” προσφύγων που καταφτάνουν – κυρίως – από τις ακτές της Λιβύης στην Κρήτη.

Ενώ οι 84 μετανάστες, που επέβαιναν σε σκάφος στ’ ανοικτά των νότιων παραλίων του νησιού, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, νέα καραβιά μεταναστών αφίχθη στα παράλια της Κρήτης. Πρόκειται για άλλους 25 μετανάστες, που εντοπίστηκαν σήμερα Σάββατο το πρωί στα ανοιχτά της παραλίας Τρυπητής της Γαύδου. Το Λιμενικό Σώμα προσέτρεξε για να σώσει και αυτή τη φουρνιά μεταναστών και να τους οδηγήσει με ασφάλεια στη στεριά. 

Σε ό,τι αφορά τους 84 μετανάστες – όλοι άνδρες – που εντοπίστηκαν χθες Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες δεξαμενόπλοιο που έπλεε σε κοντινή απόσταση, προσέγγισε το σκάφος τους και παρέλαβε τους άνδρες που επέβαιναν σ’ αυτό! Όλοι τους διακομίστηκαν στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου κι από εκεί με λεωφορεία στην πόλη του Ηρακλείου. Για το ακυβέρνητο μονοκινητήριο πολυεστερικό σκάφος τους, μήκους 15 μέτρων, ενημέρωσε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ τις τοπικές λιμενικές αρχές λίγο μετά τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 84 μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασωθέντες πρόσφυγες θα διανυκτέρευαν στον παλιό σταθμό του ΚΤΕΛ. 
Υπενθυμίζεται ότι προχθές το πρωί είχε εντοπιστεί ακόμη ένα σκάφος που έπλεε περίπου 31 ναυτικά μίλια ανοικτά του νησιού και σ’ αυτό επέβαιναν συνολικά 35 άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άπαντες οι αλλοδαποί διασώθηκαν από παραπλέον σκάφος που προσέγγισε το σκάφος τους. Και οι 35 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου. 
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 34 υπηκόους Μπαγκλαντές κι έναν Αιγύπτιο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι 34 με καταγωγή από το Μπαγκλαντές “δείχνουν” ως διακινητή τους στις Ελληνικές Αρχές τον Αιγύπτιο.
Σε ρεπορτάζ του neakriti.gr, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχουν αφιχθεί (ή ναυαγήσει κι εν συνεχεία μεταφερθεί) στην Κρήτη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, εκτιμάται περίπου στους 2.000!

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button