Κόσμος

«Οι πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία τους» – Galaksias.com

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη χώρα. Τσουχτερό κρύο και χιόνια παρατηρούνται ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο καθώς και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Το τσουχτερό κρύο, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Επιδείνωση αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η Τρίτη εκτιμάται ότι θα είναι η δυσκολότερη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βράδυ της Κυριακής, προληπτικά και για λόγους ασφάλειας, θα κλείσει η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών – Θηβών για τα βαρέως τύπου οχήματα. Αναμένεται εκτίμηση βάσει του πώς θα εξελίσσεται το φαινόμενο και κατόπιν της ενημέρωσης που θα υπάρξει από τους αρμόδιους φορείς, για το αν και τι μέτρα θα ληφθούν.

Στις 15.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

«Νέα σύσκεψη αύριο, οι πολίτες να τηρούν τις πάγιες συστάσεις για την προστασία τους» ήταν το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για μας. Θα υπάρξει σύσκεψη αύριο στις 12:00 των επιστημόνων και μετεωρολόγων, προκειμένου να αποφασίσουμε σταδιακά ποιες ήταν οι απαγορεύσεις και με ποια κριτήρια.

Ενδεχομένως θα έχουμε αποφάσεις οι οποίες θα εκδοθούν και θα αφορούν και τον γενικό πληθυσμό σε κάθε περίπτωση. Τα βασικά πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τέτοιες μέρες, αν μπορούμε να αποφύγουμε τις μετακινήσεις.

Προφανώς έχουμε τα βασικά μέσα στο αυτοκίνητό μας και κατά κύριο λόγο είναι υποχρεωτικές πλέον οι αλυσίδες. Ακούμε τις ενημερώσεις και τις οδηγίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία φυσικά από την Ελληνική Αστυνομία και την οργανωμένη Πολιτεία».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button