Επικαιρότητα

Ηλικιωμένος με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διασωληνωθεί – Μεταφορά ηλικιωμένης που ήταν κατάκοιτη και μόνη (vid, pics) – Galaksias.com

83χρονος άνδρας από τον Μαύρο Κόλυμπο παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, διασωληνώθηκε και μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου, καθώς παρά τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική για βελτίωση της κατάστασης, υπάρχει ήδη ένας εγκαυματίας σε σοβαρή κατάσταση, ενώ και ένας πυροσβέστης έχει υποστεί μικρά εγκαύματα, όχι όμως ανησυχητικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σοβαρότερα εγκαυματίας είναι ένας 73χρονος άνδρας από τον Μαύρο Κόλυμπο, που παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, διασωληνώθηκε και μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει υποστεί εγκαύματα σε χέρια, πόδια και πρόσωπο, ενώ ο ίδιος νωρίτερα είχε επιχειρήσει σύμφωνα με πληροφορίες να σβήσει τις φλόγες που είχαν εισχωρήσει στην αυλή του σπιτιού του. 

Εξάλλου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο, συγκεκριμένα μια γυναίκα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον πυροσβέστη, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς υπέστη εγκαύματα στα κάτω άκρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι δεκάδες εθελοντές μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να σώσουν σπίτια, επιχειρήσεις καταλύματα και αποθήκες από τη φωτιά που έφτασε λίγα μέτρα από τις αυλές τους, ενώ το μέτωπο έχει φτάσει πάνω από το δασάκι του Κουτσουρά απειλώντας να κάψει αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πράσινου.

Φωτιά Ιεράπετρα

Το ελικόπτερο που έφτασε πριν λίγη ώρα πάει για ανεφοδιασμό καυσίμων και θα επιστρέψει για να επιχειρήσει καίριες ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς. 

Φωτιά Ιεράπετρα

Η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στο Λασίθι εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος και στα Σχινοκάψαλα, ενώ στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι άνεμοι νωρίτερα έπεσαν στα 6 μποφόρ και η εικόνα της φωτιάς μοιάζει να είναι καλύτερη, ωστόσο έχουμε ήδη έναν εγκαυματία κατά το συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Κάηκε ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο. Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

Φωτιά Ιεράπετρα

Μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Φωτιά Ιεράπετρα

 

Φωτιά Ιεράπετρα

 

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, ψηλά στο βουνό, και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ». «Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά ». Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από τι ξέσπασε η φωτιά είπε ο κ. Φραγκούλης και συμπλήρωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι από κάποια κλαδιά καθώς, όπως είπε, χθες ήταν πολύ καλή μέρα και είναι εποχή που καίνε τα κλαδιά. Ακόμα είπε ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστική και εθελοντές. «Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, αλλά δυστυχώς δεν διευκολύνουν οι ισχυροί άνεμοι στην κατάσβεση» υπογράμμισε. Όπως είπε δυστυχώς η φωτιά κινείται ανατολικά προς μια περιοχή που λέγεται Απηγανιάς που είχε καεί και στο παρελθόν και στην οποία υπάρχουν σπίτια.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button