ΕνημέρωσηΟικονομία

Αποτύπωση των 57 θυμάτων των Τεμπών σε πανό 102 μέτρων με την τεχνική της κυανοτυπίας – Galaksias Portal News

Μία αποτύπωση ανθρώπινων σωμάτων, τα οποία κρατιούνται χέρι-χέρι, δημιουργώντας μια αλυσίδα η οποία στο κέντρο της διασπάται από μία δεσμίδα λουλουδιών με ανοδική πορεία, σε ένα ειδικά προετοιμασμένο πανί 102 μέτρων, δημιούργησε με τη χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας, η ομάδα φωτογράφων της gallery Πινακήθη, Tempi, In Memoriam με στόχο να μην να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών.

«Ο συμβολισμός της δράσης αυτής αποτελεί έμπνευση της ομάδας. Σκεφθήκαμε να κάνουμε μία δράση για το δυστύχημα στα Τέμπη και πως αυτή η αποτύπωση των 57 σωμάτων που φύγανε, με αυτήν την φωτογραφική τεχνική της κυανοτυπίας που αφήνει ένα αποτύπωμα ένα προς ένα, θα είναι εντυπωσιακή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φωτογράφος Στέφανος Τσακίρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία δημιουργίας του έργου, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα τα οποία με ειδική στάση τους σώματός τους άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο πανί. Η δράση έλαβε χώρα την Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Η τελική του μορφή του έργου θα εκτεθεί σε κατάλληλο χώρο, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Τσακίρης «το αποτύπωμα θα βρεθεί σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουμε να δείχνουμε το μέγεθος αυτού του δυστυχήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ύφασμα στο οποίο θα γίνει η χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας, είναι 102 μέτρα μήκος και αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως. «Θα έχουμε κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες μεγέθους 2,80 Χ 102 μέτρα .Ελπίζουμε να βοηθήσει και αυτό στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για να πάρουν μία δικαίωση, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων» επεσήμανε ο κ. Τσακίρης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button