Auto Moto

To drone της Red Bull είναι τόσο γρήγορο όσο το νέο μονοθέσιο του Verstappen

Η Red Bull Racing παρουσίασε το καινούργιο μονοθέσιο που θα οδηγούν οι Max Verstappen και Sergio Perez την νέα σαιζόν της Φόρμουλα 1 μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο που τραβήχτηκε με drone στην πίστα του Silverstone.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βίντεο να ξεχωρίζει είναι η χρήση ενός ειδικού drone που εξελίχθηκε από την ολλανδική ομάδα Dutch Drone Gods και σχεδιάστηκε ευθύς εξαρχής προκειμένου να μπορεί να ακολουθεί τις ταχύτητες ενός μονοθεσίου της F1. Και φυσικά να καταγράφει αντίστοιχα εντυπωσιακά πλάνα.

Η ολλανδική ομάδα εστίασε μέσα στον ένα χρόνο που κράτησε η όλη διαδικασία στη ανάπτυξη ελαφρών αεροδυναμικών υλικών και εξαρτημάτων προκειμένου το βάρος του drone να μειωθεί όσο αυτό ήταν εφικτό.

Ενδιαφέρον είναι πως ο έλεγχος του drone γίνεται χειροκίνητα από τον Ralph Hogenbirk, γνωστός και ως Shaggy FPV, που είναι μέλος της ολλανδικής ομάδας.

Ο Hogenbirk κατά την πτήση του drone χρησιμοποίησε ένα ασύρματο χειριστήριο και επαγγελματικά γυαλιά FPV που έδιναν εικόνα χαμηλής ανάλυσης για τον έλεγχό του ενώ ταυτόχρονα κατέγραφε ωραία πλάνα του μονοθεσίου F1 του Verstappen με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ./ ώρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button