Κόσμος

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου – Αγνοούνται πέντες πεζοναύτες – Galaksias.com

Αγνοείται η τύχη πέντε αμερικανών πεζοναυτών που επέβαιναν σε στρατιωτικό ελικόπτερο του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ  το οποίο συνετρίβη κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας

Τα συντρίμμια του CH-53E Super Stallion εντοπίστηκαν γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Πάιν Βάλεϊ, οκτώ ώρες αφότου χάθηκαν τα ίχνη του κατά την πτήση προς τη βάση της Μίραμαρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει με πέντε επιβαίνοντες από την αεροπορική βάση Creech της Νεβάδας, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, για νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σαν Ντιέγκο ενημερώθηκε μία ώρα μετά μεσάνυχτα για την εξαφάνιση του ελικοπτέρου, εν μέσω κακοκαιρίας που δυσχέρανε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις στρατιωτικών αξιωματούχων την Τετάρτη στο Reuters, κάθε επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε τη νύχτα.

Η εξαφάνιση του ελικοπτέρου CH-53E Super Stallion, με πενταμελές πλήρωμα, έγινε αντιληπτή όταν καθυστέρησε να προσγειωθεί στον Αεροπορικό Σταθμό Πεζοναυτών στην Miramar της Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Τις προσπάθειες εντοπισμού του συντονίζει η 3η Πτέρυγα Πεζοναυτικών Αεροσκαφών μαζί με το Τμήμα Σερίφη της κομητείας του Σαν Ντιέγκο και την Πολιτική Αεροπορική Περιπολία, όπως ανέφεραν οι Πεζοναύτες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button