ΑθλητικάΕνημέρωση

Η στιγμή που η Ουκρανία βυθίζει άλλο ένα Ρωσικό πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά της Κριμαίας

Η Ρωσία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επιχείρηση θαλάσσιας διάσωσης μετά τη βύθιση ενός ακόμη πολεμικού πλοίου της στα ανοιχτά της νότιας ακτής της προσαρτημένης Κριμαίας.

Πλάνα έδειξαν το πλοίο να φλέγεται καθώς τα πλοία διάσωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός υποβρυχίου στην επιφάνεια, κατέβηκαν στο σημείο ακριβώς έξω από τις ακτές της πόλης του θερέτρου Alupka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Caesar Kunikov λίγο πριν δεχθεί τα ουκρανικά πλήγματα

Λίγες στιγμές αργότερα στο πολεμικό πλοίο συνέβη μια τεράστια έκρηξη, που πιστεύεται ότι ήταν η έκρηξη των πυρομαχικών του πληγωμένου πολεμικού πλοίου.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR είπε ότι έπληξε το πλοίο με πολλά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βυθίζοντάς το επιτυχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών σε συνεργασία με τις Δυνάμεις Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψε το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov. Η επιτυχημένη αποστολή πραγματοποιήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις της Ομάδας 13 της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Το Caesar Kunikov δέχθηκε κρίσιμα πλήγματα στην αριστερή του πλευρά και άρχισε να βυθίζεται».

Το Caesar Kunikov δέχθηκε κρίσιμα πλήγματα στην αριστερή του πλευρά και άρχισε να βυθίζεται

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν παρείχε καμία επιβεβαίωση, αλλά το ρωσικό κανάλι milblogging Rybar αργότερα επιβεβαίωσε τους ουκρανικούς ισχυρισμούς.

Το Rybar συνέχισε να ασκεί έντονη κριτική στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας μετά το επιτυχημένο χτύπημα των Ουκρανών.


«Πέρασαν δύο χρόνια από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν υπάρχουν οι καλύτερες κριτικές σχετικά με τη διοίκηση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μεταξύ του κατώτερου στρατιωτικού προσωπικού.  Αυτό θα μπορούσε ακόμα να παρομοιαστεί με συνηθισμένη γκρίνια, αν όχι για το γεγονός της συστηματικής πυρκαγιάς και καταστροφής εγκαταστάσεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη συλλογική Δύση. Σε αυτό το σημείο θέλουμε απλώς να πούμε: «Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε προσεγγίσεις;  Διαφορετικά, τι νόημα έχει;».

Ουκρανικά συγχαρητήρια

«Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών αποφάσισε να συγχαρεί τους κατακτητές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον δικό της τρόπο», ανέφερε το κανάλι της Crimean Wind.

Ένα άλλο ουκρανικό κανάλι το Pravda Gerashchenko ανέφερε: «Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση και βυθίστηκε λίγο μετά τις εκρήξεις».

Μακρινό πλάνο από το πλοίο όταν δέχθηκε το πρώτο πλήγμα

Από την δική του πλευρά ο φιλορώσος σχολιαστής Σεργκέι Μάρκοφ είπε ότι η τελευταία επίθεση δείχνει ότι οι ελπίδες του Πούτιν να αρπάξει το λιμάνι της Οδησσού,  το μεγάλο του βραβείο στη Μαύρη Θάλασσα,  έχουν πλέον διαλυθεί.

«Οι δυτικοί ειδικοί και ο Ζελένσκι ισχυρίζονται μάλιστα ότι το 2023 οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κέρδισαν τη μεγάλη μάχη για τη Μαύρη Θάλασσα. Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δικά τους πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλά τα ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούν πραγματικά μεγάλα προβλήματα στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και η πιθανότητα μιας μεγάλης επιχείρησης απόβασης του ρωσικού στρατού στην Οδησσό και το Μικολάιβ είναι πλέον μόνο θεωρητική», κατέληξε ο Μαρκόφ.

Το Caesar Kunikov εν πλώ

Το Caesar Kunikov είναι ένας τύπος σκάφους που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για τη μεταφορά πυραύλων και drones για επιθέσεις στην Ουκρανία.

Το Caesar Kunikov έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει βαριά τεθωρακισμένα

Έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει αμφίβιες επιχειρήσεις, να μεταφέρει βαριά τεθωρακισμένα, οχήματα και άλλο φορτίο πριν τα αναπτύξει απευθείας στην ακτή.

Το πλοίο υπέστη ζημιά και νωρίτερα στον πόλεμο και ο τότε καπετάνιος του Alexander Chirva πέθανε από τραύματα το 2022.

Ο αποθανών καπετάνιος του πλοίου Alexander Chirva

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button