Κόσμος

Kέρδισε τη στήριξη του συνδικάτου UAW στη μάχη για την επανεκλογή του – Galaksias.com

Τη στήριξη του συνδικάτου εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες (UAW) ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, κέρδισε χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, την ώρα που μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τρίτη το βράδυ ο Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στο Νιού Χάμσαϊρ, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Αν και η εσωκομματική κούρσα δεν έχει τελειώσει επισήμως, ο πρώην πρόεδρος είναι το φαβορί και ο ίδιος ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών της Τρίτης δείχνουν «ξεκάθαρα» ότι ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Η στήριξη του UAW ήταν μεν αναμενόμενη, όμως παράλληλα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη από τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο, ο οποίος επιδιώκει να κερδίσει τις ψήφους της εργατικής τάξης.

Εξάλλου η στήριξη του συνδικάτου αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική για οποιονδήποτε υποψήφιο επιθυμεί να κερδίσει την πολιτεία- κλειδί Μίσιγκαν, όπου η επιρροή του UAW είναι μεγάλη.

Μπάιντεν: «Θα δώσουμε μεγάλη μάχη»

«Ο Τζο Μπάιντεν αξίζει» τη στήριξή μας, δήλωσε ο Σον Φέιν πρόεδρος του συνδικάτου, υπενθυμίζοντας ότι ο Δημοκρατικός ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία που πήγε σε πικετοφορία απεργών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες πέρυσι στο Μίσιγκαν.

«Το UAW σας καλεί να ψηφίσετε τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Φέιν ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη διάρκεια της οποίας καταφέρθηκε εναντίον του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ «δεν έχει καμία σχέση με τους εργάτες», τόνισε ο επικεφαλής του UAW.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν, φορώντας ένα καπελάκι του UAW, δήλωσε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του «να είμαι ο πιο ευνοϊκά διακείμενος προς τα συνδικάτα πρόεδρος». «Είμαι υπερήφανος για τη στήριξή σας (…) Έχετε τη δική μου», υπογράμμισε.

«Θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Θα αλλάξουμε σε βάθος την οικονομία της χώρας», δεσμεύθηκε ο Μπάιντεν.

Το 2016, όπως και το 2020, ο Τραμπ είχε κερδίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων της λευκής εργατικής τάξης, η οποία παραδοσιακά ψηφίζει τους Ρεπουμπλικάνους από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Το 2020 ο Μπάιντεν είχε επίσης λάβει τη στήριξη του UAW και κέρδισε περισσότερες ψήφους από τη λευκή εργατική τάξη σε σχέση με τη Χίλαρι Κλίντον το 2016. Τώρα ελπίζει να διατηρήσει ή ακόμη και να αυξήσει τη στήριξη αυτής της ομάδας των ψηφοφόρων, που ενδέχεται να αποδειχθεί κρίσιμη σε κάποιες αμφίρροπες πολιτείες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button