ΕνημέρωσηΠολιτική

Το νέο MX-30 e-Skyactiv R-EV με τον plug-in υβριδικό κινητήρα-Όλες οι τιμές – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Οι γιαπωνέζοι που έχουν σαν σλόγκαν « Ποτέ μη σταματάς στις προκλήσεις!» κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα, τόσο στον τρόπο ζωής τους όσο και στα χαρακτηριστικά της χώρας στην οποία ζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι το ολοκαίνουργιο plug-in υβριδικό μοντέλο της Mazda με περιστροφικό κινητήρα. Με την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που είναι εγγενής σε κάθε παραλλαγή του συστήματος μετάδοσης κίνησης, το MX-30 ενσωματώνει πραγματικά τη στρατηγική πολλαπλών λύσεων της Mazda σε ότι αφορά την ουδετερότητα άνθρακα. Το plug-in hybrid προϊόν της Mazda συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με εκείνα των υβριδικών, προσφέροντας στον πελάτη του περισσότερους τρόπους χρήσης του αυτοκινήτου του ως ηλεκτρικό.

Η αυτονομία της ηλεκτρικής οδήγησης ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας κίνησης του οχήματος. Ωστόσο, η αλλαγή σε μπαταρία υψηλής χωρητικότητας για επέκταση της αυτονομίας εμπεριέχει και κάποιες προκλήσεις. Οι μεγαλύτερες μπαταρίες είναι πιο ακριβές, επομένως η χρήση μιας τέτοιας θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του αυτοκινήτου. Επιπλέον, μια προοπτική αξιολόγησης κύκλου ζωής (LCA) απαιτεί βελτιστοποίηση της χωρητικότητας της μπαταρίας για το ίδιο το όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Plug-in hybrid είναι μια ρεαλιστική λύση στο ζήτημα αυτονομίας. Σήμερα, το πιο δημοφιλές plug-in hybrid σύστημα είναι ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούνται τόσο ένας ηλεκτροκινητήρας, όσο και ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης για την κίνηση του οχήματος.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV ωστόσο, χρησιμοποιεί μία υβριδική μονάδα που βασίζεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα, αλλά προσθέτει μια γεννήτρια σε συνδυασμό με έναν συμπαγή κινητήρα για να εξαλείψει τον προβληματισμό σχετικά με την αυτονομία οδήγησης. Το MX-30 e-Skyactiv R-EV εξελίχθηκε για να χρησιμοποιείται κυρίως ως ηλεκτρικό όχημα, και επομένως προσφέρει αξία στον πελάτη, με τους τρεις παρακάτω τρόπους

Ο περιστροφικός κινητήρας του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτής της αξίας για τον πελάτη. Οι περιστροφικοί κινητήρες είναι γνωστοί ότι είναι πιο συμπαγείς από τους παλινδρομικούς αντίστοιχης ισχύος, κινητήρες. Χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια, μπορεί και ενσωματώνει τις καλύτερες πτυχές ενός συστήματος κίνησης σειράς, στο οποίο η κίνηση είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρική, σε ένα μοναδικό plug-in hybrid που προσφέρει στους πελάτες, περισσότερους τρόπους χρήσης του αυτοκινήτου τους, ως ηλεκτρικό όχημα.

Χάρη στη χρήση ενός εν σειρά συστήματος κίνησης, με το οποίο το όχημα κινείται πάντα από τον ηλεκτροκινητήρα, το νέο αυτοκίνητο μπορεί να συγκριθεί με το MX-30 BEV που προσφέρει μια άλλη εμπειρία οδήγησης.

Είναι εξοπλισμένο με λειτουργία φόρτισης και τροφοδοσίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο, όπως αυτό ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Εκτός από μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 85km που επιτρέπει στον οδηγό να το χρησιμοποιεί ως ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές του ανάγκες, τον απαλλάσσει και από το άγχος για τα μακρινά ταξίδια, λόγω της ικανότητας παραγωγής ισχύος από τον περιστροφικό κινητήρα.

Η αυτονομία είναι ένα βασικό στοιχείο για τους πελάτες που σκέφτονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Το MX-30 E-SKYACTIV R-EV μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρικό όχημα για καθημερινές ανάγκες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει και έναν περιστροφικό κινητήρα για την παραγωγή ενέργειας, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό του να πραγματοποιήσει με άνεση και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Οι τιμές:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button