ΕνημέρωσηΟικονομία

«Η εμπιστοσύνη είναι πιθανό να αποκατασταθεί στο β΄ εξάμηνο του έτους» – Galaksias Portal News

“Αναμένουμε να πετύχουμε τον στόχο μας για πληθωρισμό 2% το 2025” ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα σε γερμανικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Xόακιμ Νάγκελ (Joachim Nagel).

Ωστόσο, o επικεφαλής της Bundesbank, δεν αναμένει μείωση των επιτοκίων μέχρι τον επόμενο Ιούνιο το νωρίτερο. “Η εμπιστοσύνη (σ.σ. για τον πληθωρισμό) είναι πιθανό να αποκατασταθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αυτό είναι σημαντικό ώστε η οικονομία να μπορέσει να αναπτυχθεί και πάλι”, συνέχισε ο πρόεδρος της Bundesbank.

Υπενθυμίζεται πως χθες η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όχι μόνο ανακοίνωσε τη διατήρηση των επιτοκίων κατ΄αυτόν τον μήνα στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο, αλλά δήλωσε πως θα περιμένει τα στοιχεία πληθωρισμού του Ιουνίου προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις της για τα επιτόκια.

O ίδιος υπογράμμισε τις θετικές πτυχές, όπως η ισχυρή αγορά εργασίας και το συνεχιζόμενο ισχυρό μερίδιο της βιομηχανίας. “Ας μην κάνουμε τη Γερμανία μικρότερη ως επιχειρηματική τοποθεσία από ό, τι είναι”, σημείωσε.

 

 

 

 

To άρθρο Nagel (Bundesbank) για επιτόκια: «Η εμπιστοσύνη είναι πιθανό να αποκατασταθεί στο β΄ εξάμηνο του έτους» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button