Επικαιρότητα

Βελτιωμένη η υγεία του 20χρονου που νοσηλεύεται μηνιγγίτιδα – Galaksias.com

Εξιτήριο θα λάβει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο 20χρονος φοιτητής που διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του pelop.gr, η πορεία της υγείας του νεαρού είναι καλύτερη και από μέρα σε μέρα θα μεταφερθεί από τη ΜΕΘ, σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος ανέφερε στην εφημερίδα Πελοπόννησος τα εξής: «Είναι πολύ καλά τα νέα για την υγεία του κι όλα δείχνουν ότι και ο τρίτος φοιτητής θα πάει πολύ καλά», ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που περιέθαλψε τα τρία περιστατικά.

«Ολη η ομάδα, η κ. Φλίγκου, ο κ. Μαραγκός και όλες οι άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως και το νοσηλευτικό μας προσωπικό κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή τους. Ο πρώτος φοιτητής έχει πάρει εξιτήριο και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλεύεται στην Κλνική» πρόσθεσε ο κ. Μπάκος.

Υπενθυμίζεται, ότι από την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να εφαρμόσει τα μέτρα που αφορούν την πρόληψη της διασποράς του μικροβίου.

Κι αυτά αφορούν στη φαρμακευτική και εμβολιαστική θωράκιση των στενών επαφών του νοσούντος φοιτητή.

Επίσης, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε τους δύο πανεπιστημιακούς χώρους (Ρίο και Κουκούλι) και έδωσε σαφείς οδηγίες για ενημέρωση και πρόληψη για τη μηνιγγίτιδα.

www.protothema.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button