Επικαιρότητα

Είπε κάτι για την υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ ο Σταϊκούρας; – Galaksias.com

Χωρίς σπουδαίες αναφορές ο υπουργός Υποδομών στο Ηράκλειο

Περισσότερο πανηγυρική με ανακοινώσεις έργων σε όλη την Κρήτη ήταν η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα στην Κρήτη και η περιοδεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα, όπως η σήραγγα στις Ξηροκαμάρες, που θα ενώσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι με τον ΒΟΑΚ στη Χερσόνησο, αναφέρθηκε στα δίκτυα των Μπραμιανών, στο έργο της χρηματοδότησης του Πλατύ, τον ρόλο του Ταυρωνίτη και στη συμβασιοποίηση του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ από Χανιά ως Χερσόνησο, που το περιμένουμε μέσα στο έτος.

Αναφορά όμως δεν ακούσαμε σε δηλώσεις – μπορεί να συζητήθηκε βεβαίως στις συναντήσεις με τον περιφερειάρχη, που ήταν κατ’ ιδίαν – για το θέμα των υπογειοποιήσεων του αστικού τμήματος του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο, για τις οποίες έχουν κατατεθεί προσφυγές από τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου στο ΣτΕ, χωρίς αίτηση αναστολής του έργου. Ουσιαστικά οι Δήμοι δεν επιθυμούν να καθυστερήσουν το έργο, αλλά να το βελτιώσουν με δικαστικές αποφάσεις που θα αναθεωρήσουν τη μελέτη προς όφελος του Ηρακλείου, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση διχοτομεί τον αστικό ιστό σε Βορρά και Νότο. Γι’ αυτά πότε θα έρθει η ώρα να πουν κάτι περισσότερο οι υπουργοί; Μήπως θα πρέπει να το δουν ζεστά;

Πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Ταχιάος είχε αναγνωρίσει πέρυσι το καλοκαίρι την αναγκαιότητα ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος νέου τύπου με διόδια να μη διχοτομεί τον αστικό ιστό και επιπλέον με την υπογείωσή του με στέγαστρα να αποδοθούν ελεύθεροι χώροι πάνω από αυτό!

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button