Κόσμος

Ο μεγαλύτερος γερανός στην Ανατολική Ακτή στην απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας – Galaksias.com

Ο μεγαλύτερος  γερανός στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ συμμετέχει στις εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης  η οποία κατέρρευσε την Τρίτη (26/3). 

Ο Chesapeake 1000, είναι ικανός να σηκώσει 1.000 τόνους – αλλά η γέφυρα εκτιμάται ότι ζυγίζει περίπου τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερο, οπότε θα πρέπει να κοπεί σε τμήματα.

Στόχος είναι να να επιτρέψει την πρόσβαση σε φορτηγίδες και ρυμουλκά για να φτάσουν στο σημείο της καταστροφής.

Οι εργάτες επικεντρώνονται επί του παρόντος στην ανύψωση ενός τμήματος της γέφυρας, ενώ αφήνουν το κατεστραμένο τμήμα να ακουμπά στην πλώρη του Dali, του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ευθύνεται για την κατάρρευση της γέφυρας.

Η επιχείρηση περιλαμβάνει την κοπή ενός κομματιού ακριβώς βόρεια του καναλιού και την ανύψωσή του με ναυτικό γερανό 160 τόνων σε φορτηγίδα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή (29/3) ότι θα μεταβεί στη Βαλτιμόρη την επόμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ενέκρινε αρχική βοήθεια ύψους 60 εκατ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση της γέφυρας.

Οι αρχές λένε ότι οι δύτες διάσωσης θα επιστρέψουν στα νερά γύρω από την κατεστραμμένη γέφυρα μόλις βελτιωθούν οι συνθήκες. Οι αποστολές περισυλλογής και διάσωσης είχαν προηγουμένως ματαιωθεί λόγω της θερμοκρασίας του νερού και άλλων κινδύνων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button