Κόσμος

Τρένο διήνυσε απόσταση 70 χιλιομέτρων χωρίς μηχανοδηγούς – Πως απεφεύχθη μια τραγωδία – Galaksias.com

Έρευνα διέταξαν οι ινδικοί σιδηρόδρομοι για το πως μια εμπορική αμαξοστοιχία διένυσε περισσότερα από 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγούς.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τρένο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από διάφορους σταθμούς.

Οι αναφορές λένε ότι το τρένο έτρεξε χωρίς οδηγό από την Κάθουα στο Τζαμού και Κασμίρ στην περιοχή Χοσιαρπούρ στο Παντζάμπ την Κυριακή (25/2).

Οι σιδηρόδρομοι λένε ότι η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η αμαξοστοιχία των 53 βαγονιών, που μετέφερε πέτρες με τσιπς, κατευθυνόταν προς το Παντζάμπ από το Τζαμού όταν σταμάτησε στην Κάθουα για αλλαγή πληρώματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι άρχισε να κινείται σε μια κλίση στις σιδηροδρομικές γραμμές αφού κατέβηκαν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του.

Το τρένο κινήθηκε με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ/ώρα και κατάφερε να διασχίσει περίπου πέντε σταθμούς πριν σταματήσει.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση για το κινούμενο τρένο, οι υπάλληλοι έκλεισαν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατά μήκος της διαδρομής του.

Τι δηλώνουν αξιωματούχοι

«Η αμαξοστοιχία σταμάτησε αφού ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος τοποθέτησε ξύλινα μπλοκ στις γραμμές για να σταματήσει το τρένο», δήλωσαν αξιωματούχοι στο PTI.

Τα ξύλινα μπλοκ βοήθησαν στη μείωση της ταχύτητας του τρένου.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο PTI ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τον ακριβή λόγο της κίνησης του τρένου μετά τη στάση του στην Κάθουα για να αποφύγουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button