ΑθλητικάΕνημέρωση

«Περήφανος για μας ο Σπανούλης, να είμαστε σκυλιά πίσω και με την Ολλανδία» – Galaksias Portal News

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας νίκησε την Τσεχία και μπήκε με το… δεξί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να σχολιάζει το ματς, αλλά και το επόμενο παιχνίδι με την Ολλανδία (26/2, 20:30).

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσε το πρώτο του αγώνα με προπονητή της Εθνικής μπάσκετ, τον Βασίλη Σπανούλη και αποκάλυψε τι τους είπε μετά τη νίκη επί την Τσεχία, ενώ τόνισε ότι “κλειδί” θα είναι η άμυνα και κόντρα στην Ολλανδία.

Οι δηλώσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο

-Κώστα, πώς είδες την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος για εσάς στο ΣΕΦ;

«Πολύ καλή ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε ο κόσμος και γέμισε το γήπεδο. Έκανε ένα δυναμικό sold out. Μας βοήθησε πάρα πολύ με την στήριξή του. Με την φωνή του και μας έδωσε τη δύναμη, εδώ στην έδρα μας και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις υπέροχες εικόνες».

Κόντρα στην Τσεχία, η Εθνική Ελλάδας έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή τη σημαντική νίκη;

«Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν η άμυνα που παίξαμε στο τέλος. Η Τσεχία είναι μια καλή ομάδα που έχει σουτέρ και εμείς στο τέλος κάναμε κάποια σημαντικά «στοπ», σημαντικά μπλοκ και μπορέσαμε να βγούμε μπροστά».

Κόντρα στην Τσεχία, είχες σημαντικό ρόλο, έβγαλες το γνωστό σου πάθος, την απαραίτητη ενέργεια. Πώς το μεταφράζεις στο μυαλό σου;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την Εθνική. Είναι φυσικά τιμή. Θα προσπαθήσω να την βοηθάω περισσότερο και να γίνω καλύτερος».

Τι σας είπε ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την Τσεχία;

«Μας είπε ότι είναι πολύ υπερήφανος για εμάς. Ήταν σημαντική η πρώτη νίκη για την Εθνική Ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως παίξαμε στην άμυνα. Να είμαστε δυναμικοί και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Μπροστά ματς υπάρχει ο αγώνας με την Ολλανδία στην Χάγη (26/2). Τι πρέπει να προσέξετε ώστε η Εθνική για να κάνει το 2/2;

«Ακριβώς το ίδιο. Την ίδια συνταγή. Να παίξουμε καλά στην άμυνα, να «χτυπήσουμε» στο τρανζίσιον, να βγάλουμε εύκολα καλάθια και από εκεί και πέρα πιστεύω η άμυνα θα μας βοηθήσει ώστε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Να παίξουμε δυνατή άμυνα, να είμαστε σκυλιά πίσω και να μας βγει μπροστά».

To άρθρο Εθνική μπάσκετ – Κώστας Αντετοκούνμπο: «Περήφανος για μας ο Σπανούλης, να είμαστε σκυλιά πίσω και με την Ολλανδία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button