Επικαιρότητα

Ένα βήμα πιο κοντά στο ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ΠΕΔ – Galaksias.com

Ενωτικός ο Καλοκαιρινός, αποσαφηνίζει τη θέση και τη στάση που θα τηρήσει στις εκλογές της ΠΕΔ

Με μία καθοριστική κίνηση – κατόπιν και των συζητήσεων του προηγούμενου διαστήματος αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές το ερχόμενο Σάββατο για την εκλογή οργάνων διοίκησης και στη συνέχεια προέδρου στην ΠΕΔ Κρήτης – ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, αποσαφηνίζει θέση και στάση που θα τηρήσει, θέτοντας τέλος τουλάχιστον στον μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης σε ένα υπόκωφο δίλημμα και κλίμα πόλωσης, που ενδεχομένως κάποιοι να τροφοδότησαν. 
Σε εισήγησή του ο δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης “Δικαίωμα στην Πόλη” γνωστοποίησε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, πρόταση η οποία στη συνέχεια συζητήθηκε και υιοθετήθηκε όχι μόνο από τη Δημοτική Ομάδα της παράταξης, η οποία τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαρινάκη, αλλά και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το σκεπτικό του δημάρχου ήταν ότι ο Δήμος Ηρακλείου, με το μέγεθός του και τον συμβολικό του ρόλο, οφείλει να υπηρετεί το συγκρητισμό. 
Η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο να αποφευχθεί η τοπική διαίρεση του νησιού, δηλαδή μια άγονη αυτοδιοικητική αντιπαράθεση μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο υποψηφιότητες δε διαφέρουν σε πολιτικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Η επιλογή αυτή του κ. Καλοκαιρινού, η οποία έγινε συνολικά αποδεκτή, στέλνει ταυτόχρονα κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι δεν έχουν τη διάθεση να ευθυγραμμιστούν με το αυτονόητο: Πως οφείλουν να πάψουν να δυναμιτίζουν το ενωτικό κλίμα που επιδιώκεται στο νησί, καθόσον στις επερχόμενες εκλογές δεν προκύπτει πολιτικό κριτήριο επιλογής, αλλά ένα σαφές κριτήριο ενότητας του νησιού και αποφυγής διαιρετικών αντιπαραθέσεων. 
Άλλωστε, ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει τονίσει στο παρελθόν ότι εκτιμά και τιμά και τους δύο υποψηφίους, την προσωπικότητα αλλά και τη διαδρομή τους στην Αυτοδιοίκηση. Είναι λογικό να διαπιστώνεται “συμπάθεια” μεταξύ όμορων δημάρχων, ωστόσο οι κοινωνικές επιταγές έχουν άλλη δυναμική, μεγεθύνοντας ή σμικρύνοντας τον χάρτη της Κρήτης. 
«Ο δήμαρχος και η δημοτική παράταξη εξέφρασαν την ευχή έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει ενότητα, δηλαδή να επιτευχθεί ό,τι δεν επετεύχθη μέχρι χθες, και με τον τρόπο αυτό η απόφαση της παράταξης “Δικαίωμα στην Πόλη”, δηλαδή της πλειοψηφικής παράταξης του Δήμου Ηρακλείου, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της ενότητας της Αυτοδιοίκησης όλου του νησιού για τους κοινούς στόχους που πρέπει όλοι μαζί να υπηρετήσουμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Δήμου Ηρακλείου. 
Σε κάθε περίπτωση, η εντολή των πολιτών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει έναν παρονομαστή: το καλό του τόπου. Η ιστορία έχει δείξει πως η διχασμένη φωνή συνιστά αποδυναμωμένη φωνή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button