Υγεία & Διατροφή

«Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα, πρέπει να δώσει λύσεις» – Galaksias Portal News

Στον «αέρα» είναι η αποχώρηση των διαδηλωτών που βρίσκονται έξω από το Σύνταγμα, καθώς υπάρχει μερίδα αγροτών, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. 

Η εξέλιξη αυτή, αλλάζει τα δεδομένα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που είχαν προγραμματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία, για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, Γιάννης Βάγγος ανέφερε ότι η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε συνελεύσεις, που θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα οι αγρότες.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι οι αγρότες θα αποχωρούσαν από το κέντρο της Αθήνας, τμηματικά στις 11 το πρωί, όμως, μετά από αυτή την εξέλιξη ανατρέπονται τα πάντα.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, με δηλώσεις του πριν από λίγο, τόνισε ότι η αποχώρηση των αγροτών θα γίνει σταδιακά, όπως είχε προγραμματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα φύγουμε σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων αναδείξαμε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι, οι αγρότες είχαν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι, στο χθεσινό συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Το χρονικό της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα

Οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ τους στη Λεωφόρο Αθηνών κορνάροντας, με τους περαστικούς να απαθανατίζουν την πρωτόγνωρη για την Αθήνα εικόνα με τα κινητά τους. Ο κύριος όγκος των τρακτέρ έφτασε στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ομόνοια.

Στην πλατεία Ομονοίας οι αγρότες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους Αθηναίους που είχαν συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια.

Στις 15:00 τα πρώτα τρακτέρ ανέβηκαν τη Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Καθ` όλη τη διαδρομή τους, από την Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι και το Σύνταγμα, οι άνδρες της Τροχαίας προχωρούσαν σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας. Τα τρακτέρ και τα λεωφορεία από τη Λεωφόρο Κηφισού πέρασαν στη Λεωφόρο Αθηνών και μέσω της Αχιλλέως έφτασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί ανέβηκαν αντίθετα την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την πλατεία Ομονοίας και από εκεί και πάλι αντίθετα μέσω της Πανεπιστημίου έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την Αμαλίας.

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη που έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο.

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κομβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη.

Οι αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορείο συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ και μετά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πήγαν στο Σύνταγμα.

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο: 

 

Τα ακινητοποιημένα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button