ΕνημέρωσηΟικονομία

Χρηματοδότηση αντιδιαβρωτικών έργων 1 εκατ. ευρώ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Μάνδρας – Galaksias Portal News

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά έργα ύψους 1 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., στις εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023 στη Μάνδρα, όπως διαπίστωσε σήμερα (19.2.2024) κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αναδοχής Αποκατάστασης περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εκπόνηση σχετικής δασοτεχνικής μελέτης και την υλοποίησή της μετά την έγκριση από την οικεία δασική υπηρεσία και ήδη η πρόοδος των εργασιών προσεγγίζει το 80%. Όλες οι εργασίες επιβλέπονται και παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής και το αρμόδιο Δασαρχείο Αιγάλεω.

Ο σκοπός της κατασκευής αντιδιαβρωτικών έργων είναι η συγκράτηση του εδάφους, η μείωση της ταχύτητας ροής των υδάτων, η αύξηση της διήθησης των υδάτων στο έδαφος και η διατήρηση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους, με αποτέλεσμα την αποφυγή διαβρωτικών φαινομένων και την εξασφάλιση της φυσικής αναγέννησης στις δασικές εκτάσεις, των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει αναλάβει σε συνεργασία με εξειδικευμένους Δασολόγους και Δασικούς Συνεταιρισμούς την κατασκευή κορμοδεμάτων και κλαδοδεμάτων συνολικού μήκους 120.000 μέτρων σε έκταση 2.190 στρεμμάτων, στις Υπολεκάνες 4,5 και 6 στην περιοχή Μάνδρα-Μαγούλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την απόφαση ορισμού αναδόχου αποκατάστασης, δεν θίγονται στο παραμικρό τα εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου επί της καμένης δασικού χαρακτήρα έκτασης, τα οποία διατηρούνται στο ακέραιο.

Ως καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται η 30.04.2024.

To άρθρο ΤΕΡΝΑ: Χρηματοδότηση αντιδιαβρωτικών έργων 1 εκατ. ευρώ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Μάνδρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button