ΕνημέρωσηΠολιτική

«Κανένας μόνος στην πανδημία»: 130 υγειονομικοί του ΚΑΤ υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά στην πανδημία

Επίσκεψη στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος «Κανένας Μόνος στην Πανδημία»- το οποίο στήριξε συνολικά 130 γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι σήμερα- πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, ενισχύθηκε η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Για το σκοπό αυτό, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας, το γραφείο ψυχολόγων του ΚΑΤ ενισχύθηκε με δύο ειδικές θεραπεύτριες προερχόμενες από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα από τον εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Υγείας ΕΠΑΨΥ. Συνολικά μέσω του προγράμματος έλαβαν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής 50 ιατροί και 80 νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Η υφυπουργός Υγείας, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Χρυσόστομος Μαλτέζος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, ο Διευθυντής Τομέα Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής Ιωάννης Αλαμάνος, οι Προϊστάμενοι της διοικητικής, οικονομικής και κοινωνικής Υπηρεσίας και η Ψυχολόγος Κυριακή Βαγενά.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger