Επικαιρότητα

Ξεκίνησε σε Λέσβο και Λήμνο η υποβολή αιτήσεων νέων αδειών φύτευσης αμπέλου

Ξεκίνησε σε Λέσβο και Λήμνο, η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγησης νέων αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2024 με καταληκτική ημερομηνία την 26η Απριλίου 2024, σύμφωνα με την ενημέρωση από Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα/ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας.

Η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων για το έτος 2024 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την Υπουργικη Απόφαση με την οποία καθορίζονται η διαδικασία των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, καθώς και η διαδικασία ενστάσεων,.

· Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) μόνο μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής Αιτήσεων Νέων Φυτεύσεων του ΥΠΑΑΤ.

· Κατά την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τίτλο κατοχής (ενοικιαστήριο για τα ενοικιαζόμενα ή Ε9 για τα ιδιόκτητα) και συντεταγμένες (Χ,Υ), μόνο σε ΕΓΣΑ’87 της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε τεμαχίου προς αδειοδότηση καθώς και των δικαιολογητικών για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας και προτεραιότητας.

· Ελάχιστο όριο αιτούμενης έκτασης για άδεια νέας φύτευσης ορίζεται το ένα στρέμμα το οποίο πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα αγροτεμάχιο. Σε αγροτεμάχια έκτασης μικρότερης του ενός στρέμματος δεν χορηγείται άδεια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής στο τηλέφωνο 22530-22565 και στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου στα τηλ. 2254351242-2254351244 και 2254351247.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button