Υγεία & Διατροφή

Τα Νέα της Πιάτσας #412 – Galaksias Portal News

Όταν επισκεφθήκαμε στην περιοχή της Αττικής μια εταιρία που εμπορεύεται ηλεκτρικά Ι.Χ και μας έδειξαν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο γκαράζ προβληματισθήκαμε. Υποσχεθήκαμε να μην προσδιορίσουμε που βρίσκονται αυτά τα τρακαρισμένα και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα ωστόσο εδώ δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα.

Και θα σας το πούμε αφού προηγουμένως σας εξηγήσουμε τις διαφορές που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα άλλα που γνωρίζουμε. Οι περισσότεροι οδηγοί που έχουν ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης η πετρελαίου, έχουν μάθει να κινούνται με επιταχύνσεις που κυμαίνονται από 8 έως 12’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιτάχυνση από 0-100 χλμ σε 10 δευτερόλεπτα οι οδηγοί σιγά σιγά την έμαθαν και κατάφεραν να «κουμαντάρουν» με ασφάλεια τα αυτοκίνητά τους. Όμως τα στάνταρ με την επιτάχυνση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλάξαν ριζικά. Οι επιταχύνσεις κυμαίνονται από 3.3-5.5 δευτερόλεπτα από 0-100 χλμ.

Όταν όμως σε ένα νορμάλ αυτοκίνητο η επιτάχυνσή του είναι πιο γρήγορη από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αρχίζουν τα προβλήματα. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οδηγούν έμπειροι οδηγοί. Που τρέχουν στους αγώνες. Που ξέρουν και πότε πρέπει να φρενάρουν αλλά και πώς να στρίψουν. Αυτές τις  επιταχύνσεις οι μέσοι οδηγοί δεν τις γνωρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα δεν έχουν μεγάλες ζημιές. Γιατί οι περισσότεροι οδηγοί τράκαραν όταν ξεκίνησαν η όταν στην πρώτη στροφή πήγαν ευθεία. Είναι λογικό όταν ένας μέσος οδηγός κάθεται στο τιμόνι ενός «πυραύλου» να κάνει λάθη. Και εδώ θέτουμε το πρώτο ερώτημα. Μήπως οι κάτοχοι των καινούργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να περνάνε από ένα training πριν βγουν στους δρόμους; Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις αλλά έτσι θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Το δεύτερο ερώτημα προέρχεται από υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και το ερώτημα είναι αν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περνούν από ΚΤΕΟ. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Τα ηλεκτρικά Ι.Χ  περνούν κανονικά όπως και τα θερμικά. Όταν είναι καινούργια μετά το 4ο έτος και μετά ανά δύο έτη. Απλά δεν περνούν όπως γίνεται με τα άλλα Ι.Χ κάθε χρόνο για κάρτα καυσαερίων γιατί δεν εκπέμπουν καυσαέρια.

Οι ταξινομήσεις του Φεβρουαρίου έκλεισαν και αναμένονται να ανακοινωθούν από τον ΣΕΑΑ τα επίσημα στοιχεία. Υπάρχει μια καθυστέρηση (περίεργο…). Ωστόσο έγινε γνωστό ότι το PEUGEOT 2008 ακολούθησε την καλή πορεία που είχε τον Ιανουάριο και για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέκτησε την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις στην κατηγορία B-SUV. Ο συνδυασμός ποιότητας και ασφάλειας με την τιμή και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ήταν οι κύριες αιτίες που το δημοφιλές οικογενειακό Peugeot 2008 πέτυχε τις μεγαλύτερες ταξινομήσεις και το δεύτερο μήνα του 2024.

Το δημοφιλές B-SUV της Peugeot, συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, όντας πιο αναβαθμισμένο σε σχεδιασμό, τεχνολογία και εξοπλισμό. Με 4,3 μέτρα μήκος, σχεδόν 2 μέτρα πλάτος (συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών) και ύψος 1,55 μέτρα, το νέο 2008 προσφέρει άπλετο χώρο για επιβάτες και αποσκευές (με 434 λίτρα στο πορτμπαγκάζ), «απολαμβάνοντας» την αίγλη που έχουν αυτοκίνητα.

Στο «τιμόνι» της Pirelli στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και έξι μήνες ο Ισπανός Michel Delgado. Μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες άλλαξε πολλά και έφερε νέο αέρα στην εταιρία. Είναι έμπειρος επαγγελματίας με πάθος για την καινοτομία και τη στρατηγική. Στον Όμιλο της Pirelli βρίσκεται περισσότερα από 18 χρόνια. Έχει ισχυρό υπόβαθρο στην επιχειρηματική ανάπτυξη και το project management. Είναι ένας άνθρωπος έξυπνος που έχει μάθει να ακούει και μετά να σχεδιάζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Εμπνέει τους εργαζόμενους και αυτό επιδρά θετικά στη σφαίρα επιρροής του.

Η Opel έδωσε παράταση στο πρόγραμμα «Απόσυρση & Ανταλλαγή Opel» λόγω μεγάλης ανταπόκρισης μέχρι το τέλος Μαρτίου. Λογικό να υπάρχει ανταπόκριση αφού όταν δίνεται η ευκαιρία για να αντικαταστήσει κάποιος το παλαιό και ρυπογόνο αυτοκίνητό του με ένα καινούργιο, θα τρέξει να το κάνει. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν μια Έκθεση Opel, όπου θα λάβουν το μεγαλύτερο όφελος της αγοράς για το μεταχειρισμένο τους. Το όφελος μπορεί να φτάσει έως και τα €3.500, ανάλογα με το καινούργιο μοντέλο Opel που θα επιλεγεί. Ο υποψήφιος πελάτης έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο, ετοιμοπαράδοτο Opel, που θα είναι πιο αξιόπιστο και πιο ασφαλές, με προηγμένους, αποδοτικούς κινητήρες, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, τεχνολογικές καινοτομίες και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

H Mercedes ξεκίνησε τη χρήση του θηλυκού ανδρείκελου πολύ πριν αυτό απαιτηθεί επίσημα από το νόμο. Το ανδρείκελο αυτό αναπαράγει τη γυναικεία ανθρωπομετρία, με το ανάλογο στήθος και οστά της λεκάνης. Έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο, ζυγίζει 49 κιλά ενώ διαθέτει αισθητήρες σε διάφορα σημεία του σώματος, φτάνοντας έως και τα 150 σημεία μέτρησης. Η Mercedes-Benz εργάζεται συστηματικά στα λεγόμενα «Μοντέλα Ανθρώπινου Σώματος» (Human Body Models (HBMs)), τα οποία είναι σχεδιασμένα για να αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη ανατομία – οστά, μυς και όργανα – με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Απηύδησε ο άνθρωπος με το πάρκινγκ. Προκειμένου να αποφεύγει τις κλήσεις της Τροχαίας η το Δήμου αλλά κυρίως τις φθορές που προξενούν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα οι ναρκομανείς της περιοχής, τύπωσε το αίτημά του και γέμισε όλες τις κολώνες στην περιοχή Αγίου Ελευθερίου (ανάμεσα στα Κάτω Πατήσια και τά Άνω Πατήσια). Και μην φαντασθείτε ότι έχει κανένα ακριβό αυτοκίνητο. Ένα μικρό Yaris έχει αλλά θέλει να έχει ασφάλεια και να κοιμάται ήσυχος ότι το πρωί να μην βρει καμένο. Φαντάσου να δίνεις δόσεις για να εξοφλήσεις το αυτοκίνητό σου και να στο κλέψουν η το κάψουν. Απόγνωση.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2025 θα ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου του BMW Group που θα κατασκευάζει στην Ταϊλάνδη μπαταρίες υψηλής τάσης Gen-5. Η συμφωνία ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Ταϊλανδούς έκλεισε και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης της τοπικής μονάδας παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης Gen-5 του BMW Group στην πόλη Rayong της Ταϊλάνδης. Η νέα γραμμή συναρμολόγησης ( BMW Group Manufacturing Thailand) θα μετατρέπει τις εισαγόμενες κυψέλες μπαταριών σε μονάδες που θα ενσωματωθούν στη συνέχεια σε μπαταρίες υψηλής τάσης. Ετοιμασθείτε τα επόμενα τρία χρόνια να έχουμε πιο ελαφριές μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κάνουν και περισσότερα χιλιόμετρα.

Η Audi ανοίγει τον έκτο κόμβο με τέσσερις σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) έως και 320 kW.  Συνδυάζει σε ειδικούς χώρους άνετη αναμονή στους οδηγούς ενώ προσφέρει 100% εξυπηρέτηση στους οδηγούς με αναπηρικά αμαξίδια. Την ώρα που στη Γερμανία χρησιμοποιούν για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περιστρεφόμενους βραχίονες, προσφέρουν ελκυστικές προσφορές φαγητού και υπηρεσιών στο συνεργαζόμενο Klassikstadt της Φρανκφούρτης και διευκολύνουν στο 100% τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σε κάποιες άλλες χώρες ψάχνουν στο χάρτη να βρουν σταθμό φόρτισης για να μη μείνουν οι οδηγοί στη μέση του δρόμου. Δεν υποδεικνύουμε ποιες είναι αυτές οι χώρες που οι υποσχέσεις μένουν στα χαρτιά. Αλλά δεν χρειάζεται αρκετή σκέψη για να καταλάβετε.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Αθήνας έκοψε τη Χριστουγεννιάτικη πίτα με…πρόσφυση Bridgestone. Η Elastrak επεκτείνει και το 2024 τη χορηγία της προς τον Σύνδεσμο Αθηναίων Διαιτητών και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, που συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια ενεργού δράσης στο ποδόσφαιρο, ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα παγκοσμίως. Η Elastrak – επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ, που εκπροσωπεί τον οίκο Caterpillar από το 1982-  με τα ελαστικά Bridgestone. Στους αγώνες οι διαιτητές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών «σφυρίζουν» με λογοτυπημένες εμφανίσεις Bridgestone καθώς η Elastrak αποτελεί επίσημο χορηγό.

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή». Η ομάδα 75 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξε το Kia EV9 ως το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024 .Η σημαντική ανακοίνωση έγινε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μετά από προσεκτική ανάλυση και λεπτομερή εξέταση, το Kia EV9 υπερίσχυσε ως η κορυφαία επιλογή. Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, το Kia EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Από την 1η Μαΐου 2024, ο Christopher Puth, ο οποίος κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του BMW Group Σλοβενίας από τον Αύγουστο του 2019, θα συνεχίσει την καριέρα του ως Διευθύνων Σύμβουλος στο BMW Group Hellas, διατηρώντας παράλληλα τις τρέχουσες αρμοδιότητές του για τις εισαγωγές στις αγορές της Μάλτας, της Κύπρου και της Κροατίας. Ο Christopher Puth εντάχθηκε στο δυναμικό του BMW Group το 2003, όπου εργάστηκε σε διάφορες θέσεις που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε πολλές τοποθεσίες στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Pörringer + Schindler LLC ως διευθυντής τεχνολογίας παραγωγής. Ως απόφοιτος μηχανολογίας και Master of Business Marketing, διαθέτει τεχνολογικές και διοικητικές δεξιότητες, τις οποίες εφαρμόζει με επιτυχία στις επιχειρήσεις. Ο Andreas Sieben, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas τα τελευταία 3,5 χρόνια, θα αναλάβει νέα καθήκοντα ως Επικεφαλής του τομέα Customer Support στη Γερμανία.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button