ΕνημέρωσηΠολιτική

Το «μπλόκο» της Ιεραρχίας στους πολιτικούς έφερε αντιδράσεις – Galaksias Portal News

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην τελεστεί ως είθισται εδώ και δεκαετίες η λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην Μητρόπολη Αθηνών έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση καθώς αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να μην παραστεί στην λειτουργία η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Το νομοσχέδιο, για τον γάμο των ομόφυλων έχει ενοχλήσει σφόδρα την εκκλησία και η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν λόγω μικρότερου χώρου οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρείται αν μη τι άλλος κίνηση με αρνητικό συμβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 24 Μαρτίου στην γιορτή της Ορθοδοξίας αναμένεται να μην παραστεί σε λειτουργία σε άλλο ιερό ναό. 

Χθες, Τρίτη (05/03/2024) η Προεδρία της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button