ΕνημέρωσηΠολιτική

Υποψήφιος για τη θέση «5» ο Μόουζες Ράιτ – Galaksias Portal News

Τα χρονικά περιθώρια για απόκτηση παίκτη είναι στενά, καθώς η προθεσμία στη Euroleague εκπνέει στις 7 Φεβρουαρίου και ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στην απόκτηση του αθλητικού και γρήγορου Αμερικανού Μόουζες Ράιτ (2.06 εκ., 1998) για τη θέση «5».

Μετά τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ την περασμένη Δευτέρα και με τον Μουσταφά Φαλ εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, άρχισε την αναζήτηση των διαθέσιμων σέντερ, κι ενώ απαγορεύεται πλέον (αφού έχει ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος) η μετακίνηση παικτών ομάδων της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των διαθέσιμων σέντερ τέτοια εποχή και με τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στον Ολυμπιακό είναι βέβαια περιορισμένος. Το… στοίχημα για τους «ερυθρόλευκους» είναι να αποκτηθεί ένας σέντερ που να μην χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής και να ταιριάζει με τη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα και ο Μόουζες Ράιτ φαίνεται πως συγκεντρώνει αρκετά απ’ όσα αναζητούσε ο Έλληνας τεχνικός.

Αν και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, δηλαδή στην τουρκική Μερκεζεφεντί δεν έχει υψηλούς στόχους (δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία), ο Μόουζες πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, έχει 6,4 πόντους με 62.5% στα δίποντα και 70% στις βολές (συν 3/12 τρίποντα), 8,4 ριμπάουντ, 1,4 κοψίματα σε 33:5΄΄ λεπτά συμμετοχής μέσο όρο ανά αγώνα. Με τη φανέλα της Μερκεζεφεντί, όμως έχει αγωνιστεί μόνο σε 5 παιχνίδια, καθώς υπέγραψε στον σύλλογο της Τουρκίας στις 16 Δεκεμβρίου. Είχε αρχίσει τη σεζόν στην κινεζική Σάνσι Λοονγκς, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην επίσης κινεζική Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς.

Ο Αμερικανός σέντερ, Μόουζες Ράιτ είναι απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ. Αγωνίστηκε στην G-League στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν (2021-22) με τους Άγουα Καλιέντε Κλίπερς, ενώ έχει αγωνιστεί σε τέσσερα ματς του ΝΒΑ, σε ένα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς και σε τρία με τους Ντάλας Μάβερικς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button