Κόσμος

Νεκρή ζώνη στα σύνορα με την Ουκρανία θέλει η Ρωσία – Νεκροί και τραυματίες στο Μπέλγκοροντ

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ συνεχίζει να αποτελεί θέατρο επιθέσεων λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία γεγονός που προβληματίζει το Κρεμλίνο που εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία νεκρής ζώνης.  

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό στο χωριό Νικόλσκογιε της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Από το 2022 έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, οι οποίες κλιμακώθηκαν τις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, χτυπήθηκε ένα σπίτι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ένας 17χρονος και ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας. «Υπέκυψαν στα τραύματά τους πριν να φθάσουν οι διασώστες» σημείωσε ο κυβερνήτης στην ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η κατάσταση προκαλεί προβληματισμό στο Κρεμλίνο το οποίο δήλωσε τη Δευτέρα (18/3) ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί το ρωσικό έδαφος από τις ουκρανικές επιθέσεις ήταν η δημιουργία μιας νεκρής ζώνης που θα έθετε τις ρωσικές περιοχές εκτός του βεληνεκούς των ουκρανικών πυρών.
Το Κρεμλίνο σχολίαζε αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης σε ομιλία του μετά την επανεκλογή του την Κυριακή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

«Με φόντο τις επιθέσεις (ουκρανικών) μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τους βομβαρδισμούς του εδάφους μας: δημόσιες εγκαταστάσεις, κτήρια κατοικιών, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση αυτών των εδαφών. «Μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με τη δημιουργία κάποιου είδους ζώνης, έτσι ώστε κάθε μέσο που χρησιμοποιεί ο εχθρός για να μας χτυπήσει να είναι εκτός εμβέλειας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button