Επικαιρότητα

«Αγκάθι» για τα μνημεία του Ρεθύμνου η ακραία υποστελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (vid)

Το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο Ρέθυμνο, φέρνει στο προσκήνιο η νομαρχιακή επιτροπή του ΤΕΕ Ρεθύμνου. Η διατήρηση των μνημείων και η προστασία τους, χρειάζεται μια λειτουργική υπηρεσία και όχι έναν δυσλειτουργικό μηχανισμό που τελικά συντελεί στην καταστροφή των μνημείων. Παρά τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις των αρμόδιων για εύρεση ουσιαστικής λύσης, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται πως τους αγνοεί συστηματικά, όπως τονίζουν.

Ρημαγμένη η αρχαιολογική υπηρεσία στο Ρέθυμνο, καθώς εδώ και δύο χρόνια περίπου δημιουργούνται τεράστια προβλήματα λόγω της υποστελέχωσης. Το τεχνικό επιμελητήριο Ρεθύμνου, επισημαίνει την αναγκαιότητα εύρεσης λύσης ώστε τα ιστορικά μνημεία της. 

πόλης να συντηρούνται και να μη καταστρέφονται από το χρόνο. Η υπηρεσία δε διαθέτει αυτή τη στιγμή κανέναν μηχανικό, με άμεσο αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις, προβληματικές γνωματεύσεις και ελλιπέστατο έλεγχο εφαρμογής.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες και εκκλήσεις των ειδικών προς το υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα, δε διαφαίνεται καμία πρόθεση επίλυσης αυτού του καθοριστικού προβλήματος για τον τόπο, με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η υπουργός τους αγνοεί συστηματικά.

Λόγω της ακραίας υποστελέχωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, οι χρόνοι που χρειάζονται ώστε να διεκπεραιωθεί ένα αίτημα είναι απαγορευτικοί, οδηγώντας τους ενδιαφερόμενους για επενδύσεις πολίτες σε μεγάλη ταλαιπωρία και εντέλει σε αποτρεπτική απογοήτευση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button