Υγεία & Διατροφή

«Ασφαλώς και είναι ο Γκουστάβο Πογέτ υποψήφιος για να παραμείνει» – Galaksias Portal News

Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για την Εθνική ομάδα και την επόμενη ημέρα μετά τον αποκλεισμό από το Euro 2024. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για το θέμα του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του, ωστόσο δεν αποκλείεται να παραμείνει στην ομάδας.

«Ασφαλώς και είναι υποψήφιος, για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας», είπε ο Μπαλτάκος στο OPEN, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν φωνές στην ομοσπονδία που πιστεύουν στην αλλαγή σελίδας στον πάγκο της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είπε ότι το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι το εκ νέου ΟΑΚΑ δεν είναι πιθανό, καθώς το γήπεδο δεν είναι έτοιμο. Αναφορικά με την ΔΕΑΒ υπογράμμισε πως «θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από FIFA-UEFA».

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος:

Για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής και αν είναι υποψήφιος να παραμείνει ο Γκουστάβο Πογέτ: «Δεν έχει κάτσει ακόμα η μπίλια. Επαφές κάνουμε, αλλά αυτά, που έχουν βγει, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ασφαλώς και είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, στα ονόματα, που παίζουν. Φαντάζομαι ότι θέλει να παραμείνει, αλλά για αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο».

Για το αν θεωρεί επιτυχημένη την παρουσία του Πογέτ στη «γαλανόλευκη»: «Στο πρώτο σκέλος, με την πρώτη θέση στο Nations League, είναι ξεκάθαρα επιτυχημένος. Στο δεύτερο στάδιο, και δεν αναφέρομαι στα προκριματικά με Γαλλία και Ολλανδία, αλλά στα παιχνίδια με Καζακστάν και Γεωργία, οι γνώμες διίστανται. Δεν θέλω να μιλήσω για τεχνικά θέματα, ξέρω, όμως, την άποψη, που κυριαρχεί στην ΕΠΟ. Πιστεύουν γενικά στην ΕΠΟ ότι έπρεπε να είναι πιο επιθετικό το παιχνίδι μας στη Γεωργία. Θα συζητήσουμε. Μέχρι τώρα δεν έχουμε συζητήσει ή δεν συζητήσαμε πριν, επειδή έκανε κάποιες δηλώσεις στον Τύπο για έναν συνεργάτη του. Εμείς θέλαμε να έρθει να μιλήσει κατευθείαν μαζί μας. Ενόχλησε πολύ αυτό με τον συνεργάτη του. Ένα μικρό λογιστικό θέμα ήταν, ούτε καν το ξέραμε. Δεν υπήρχε λόγος να πάει στον Τύπο. Ασφαλώς και είναι στα αρνητικά αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πότε αναμένεται η απόφαση για τον προπονητή: «Κανονικά θα έπρεπε να το αφήσουμε το θέμα για το καλοκαίρι, στη νέα διοίκηση, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την Εθνική. Έχει φιλικό στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία, που δεν καταλαβαίνει από φιλικά. Μέχρι τέλη Απριλίου, Πάσχα, πρέπει να έχουμε πάρει μια απόφαση».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για το ενδεχόμενο να πέσει ξανά στο τραπέζι το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ, επίσης δεν είναι έτοιμο με βάση τον νέο νόμο. Χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό, για να ετοιμαστεί. Πολύ δύσκολα. Εγώ αυτό, που είπα στην πρόσφατη σύσκεψη, είναι ότι, με βάση αυτά, που ισχύουν σήμερα, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο χωρίς θεατές. Εμείς θα θέλαμε θεατές, αλλά ο νέος νόμος δεν το επιτρέπει. Αν ο δήμος Βόλου κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για κάμερες, τουρνικέ και ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπορούμε να αλλάξουμε την απόφασή μας. Το βλέπω δύσκολο να προλάβει».

Για τον νέο αθλητικό νόμο, τη ΔΕΑΒ και το αυτοδιοίκητο: «Σίγουρα, αυτό, που κάνει η ΔΕΑΒ, θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από FIFA-UEFA. Απολύτως θίγει το αυτοδιοίκητο».

Για τη διαιτησία και τον αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιντφελντ: «Έχει συμβόλαιο ο αρχιδιαιτητής μέχρι του χρόνου. Οι ελίτ στην Ευρώπη είναι 26, 27 με τον Σιδηρόπουλο. Όλες οι ελληνικές ομάδες θέλουν ελίτ διαιτητές. Μα είναι 26! Γιατί να έρθει ο Άγγλος διαιτητής; Ο ελίτ ή Α κατηγορίας να φύγει από τη χώρα του, που δεν τον βρίζουν, δεν του βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα, που μπορεί να έχει πεθάνει, δεν τον φτύνουν. Έχουμε πάρα πολλές αρνήσεις και ανεβάσαμε πάρα πολύ τα ποσά, για να προσελκύσουμε διαιτητές. Οι πιο πολύ αρνούνται, όχι για το οικονομικό, αλλά γιατί λένε ”γιατί να χαλάσω τη ζωή μου και να με γράφου οι εφημερίδες;”».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: «Δεν έχουν όλες οι ομοσπονδίες προπονητικό κέντρο. Η Σουηδία, για παράδειγμα, δεν έχει, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία έχει και πολύ καλό, με ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων μέσα κτλ. Πέρυσι χάσαμε το προπονητικό. Εμείς έπρεπε να μαζέψουμε το αρχικό ποσό, βοηθάνε, φυσικά, FIFA και UEFA. Συγκεντρώσαμε ένα ποσό 8 εκατ. ευρώ, που είναι σε κλειστό λογαριασμό. Σε αυτό θα συνδράμουν FIFA και UEFA, που θα βάλουν 13 εκατ. ευρώ. Επειδή χρηματοδοτούν, θα εγκρίνουν και την τοποθεσία. Δεν θέλω να πω τοποθεσίες, γιατί θα ανέβουν οι τιμές. Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Για τον τελικό του Conference και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει έδρα αν προκριθούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ή και οι δύο: «Μακάρι να προκριθούν και οι δύο. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή έδρας. Αυτό αφορά την UEFA. Δεν μας έχουν πει τίποτα πάνω σε αυτό, ίσα ίσα έβγαλε η UEFA πρόσφατα διαρροή ότι δεν θα αλλάξει η έδρα του τελικού».

Για το VAR και το goal-line technology: «Εννοείται θα αναβαθμιστούν. Την προηγούμενη φορά ήταν με χρηματοδότηση του κράτους. Είναι θέμα της SL1. Θα πρέπει να μιλήσουν με τον υπουργό, αν δεν έχουν μιλήσει ήδη».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ και για τη θητεία του, που τελειώνει: «Οι εκλογές θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο. Μπορούν να γίνουν από 1η Ιουνίου μέχρι 31 Ιουλίου. Δεν θέλω να είμαι άλλο πρόεδρος. Ήταν υπέρ-αρκετά δύο χρόνια. Αδρεναλίνη πολλή, ενδιαφέρον μεγάλο, δεν σε αφήνει να ησυχάσεις, και αυτό δεν το λέω για κακό».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button