Κόσμος

Κατολισθήσεις μετά από καταρρακτώδεις βροχές στην Ελβετία – Αγνοούμενοι και υλικές καταστροφές

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από το Σάββατο (29/6) μεγάλο μέρος της Ελβετίας είχε σαν αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη ανθρώπων στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση 

Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή (30/6) η αστυνομία.

Σφοδρές καταιγίδες «προκάλεσαν κατολίσθηση στην περιφέρεια της Φοντάνα (στο βορειοδυτικό τμήμα του καντονιού) και αγνοείται η τύχη ανθρώπων», ανέφερε η αστυνομία του ιταλόφωνου Τιτσίνο σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η κατάρρευση μιας γέφυρας έχει απομονώσει τις κοιλάδες Μπαβόνα, Λαβιτσάρα και Campo, ενώ έχουν εκκενωθεί τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού Μάτζια.

Έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί προς τους κατοίκους του Πράτο-Σόρνικο και της κοιλάδας του Μάτζια, όπου αναζητούνται οι αγνοούμενοι.

Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού εκκενώθηκαν, ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία του καντονιού.

Εξάλλου μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι.

Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Η χώρα είχε ήδη πληγεί από σφοδρές καταιγίδες με ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις νοτιοανατολικές περιοχές της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button