ΕνημέρωσηΠολιτική

Κατσανιώτης στο CNN Greece: Δεν κλείσαμε τους διαύλους και δημιουργούμε γέφυρες απεγκλωβισμού

Τους «φάρους» στους οποίους έχουν μετατραπεί οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και το ηρωικό προσωπικό τους, ώστε να ανοίξουν οι διάδρομοι ανθρωπιστικής διαφυγής του ελληνικού στοιχείου μέσα από την «τρικυμία» του πολέμου και των άφατων καταστροφών στις οποίες βυθίζεται η Ουκρανία, περιγράφει στο CNN Greece, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Επιλέξαμε να μην κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας και να έχουμε πρωτογενή πληροφόρηση, ούτως ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε τις αναγκαίες γέφυρες απεγκλωβισμού», αναφέρει ο κ.Κατσανιώτης τη στιγμή που εξελίσσεται η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων ομογενών, πολιτών με τις οικογένειές τους, αλλά και των απεσταλμένων των ελληνικών ΜΜΕ, που φέρει την κωδική ονομασία «ΝΟΣΤΟΣ 3».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσανιώτη οι προσπάθειες των διπλωματικών αρχών, εστιάζουν στη διασφάλιση της προστασίας των συμπατριωτών μας: «Οι διπλωμάτες μας συλλέγουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα και διεξάγουν τις απαραίτητες επαφές, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ομογενείς μας και πολίτες που επιθυμούν να φύγουν».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger