ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το βράδυ των ευρωεκλογών θα τελειώσει η αλαζονεία του 41% – Galaksias Portal News

“Οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών ήταν μία πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία”, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ATTICA tv η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και εξήγησε: “έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετάσχουν, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου βλέπουμε τους πολίτες να απομακρύνονται από την πολιτική και τα κόμματα, επειδή θεωρούν ότι οι διαδικασίες τους είναι κλειστές”.

Σχετικά με την απόφαση να μην ανακοινωθούν σταυροί, σημείωσε ότι αυτή “είχε παρθεί πριν από την διαδικασία των προκριματικών εκλογών, γιατί θα λειτουργούσε ως ένα επίπλαστο πρόκριμα, το οποίο θα δημιουργούσε λάθος εντυπώσεις”. Ως προς τις συγκρίσεις που γίνονται, με τον αριθμό όσων ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι αυτές “είναι αδόκιμες, γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες, με διαφορετικό επίδικο. Οι προεδρικές εκλογές ήταν ένα κορυφαίο γεγονός, το οποίο παρακολουθούσε με αγωνία ολόκληρη η κοινωνία, και τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα σχεδόν αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα περί δήθεν “μεταμόρφωσης” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι αυτά εντάσσονται στην “προσπάθεια, ιδιαίτερα της ΝΔ, να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ αναξιοπιστίας, μετάλλαξης, στροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ως προς πάγιες και διακηρυγμένες θέσεις του και για το Παλαιστινιακό, και για τη σφαγή που αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται στη Γάζα, και στον απαραίτητο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της δίκαιης επίλυσης του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ”.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς την Εκκλησία, τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την πίστη του καθενός, όπως επανέλαβε και ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, “είμαστε το κόμμα το οποίο τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας” και πρόσθεσε: “Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ βλέπουμε ένα κόμμα, τη Ν.Δ., το οποίο συντάσσεται με τις πιο σκοταδιστικές φωνές της ιεραρχίας, πιέζεται από την ακροδεξιά και δεν τα έβαλε μαζί της ούτε για την περίφημη ισότητα στο γάμο”.

Σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε: “το διακύβευμα είναι να υπάρξει πολιτική ανατροπή. Να τελειώσει το βράδυ των ευρωεκλογών η αλαζονεία του 41%. Το μήνυμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας και η κοινωνική αντιπολίτευση που αυτή τη στιγμή συγκροτείται, πρέπει να εκφραστεί από μια προοδευτική αντιπολίτευση, η οποία θα γίνει και κυβέρνηση. Στις ευρωεκλογές πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα όχι απλώς απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ένα θετικό μήνυμα, προοδευτικής αντεπίθεσης και στήριξης ενός ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, του μόνου κόμματος που μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική στη σημερινή αλαζονική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button