Κόσμος

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρυφτεί – Galaksias.com

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης,  σημείωσε ότι «σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία ο πρωθυπουργός απουσίασε από την Βουλή. Επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς και τους βουλευτές του». Προσέθεσε ότι «και οι υπουργοί βέβαια επέλεξαν να κρυφτούν, μόνο ο κύριος  Βορίδης ήταν παρών και το πολύ 20 βουλευτές». «Ακούσαμε διάφορες νομικίστικες σοφιστείες για να καλυφθεί ένα έγκλημα. Η κοινωνία το εισπράττει και το κατανοεί», σχολίασε.

Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα πολιτικά συμπεράσματα της έρευνας της Pulse για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο «είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας που κατεδαφίζει το περίφημο Success Story της κυβέρνησης» και «δείχνει ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων, των Ελληνίδων, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα», καθώς «το 60% νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι «αν η κοινωνία δεν εκφραστεί με σοβαρό τεκμηριωμένο τρόπο και προγραμματικό λόγο, θα εκφραστεί στα άκρα και την Ακροδεξιά, με τρόπο αντιπολιτικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης». Σημείωσε ότι το στοίχημα της Νέας Αριστεράς είναι να πείσει τους πολίτες ότι έχει νόημα η πολιτική συμμετοχή και το πολιτικό περιεχόμενο και «γι’ αυτό τον λόγο το κεντρικό σύνθημα της συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς ήταν “Η πολιτική επιστρέφει”». «Δεν έχουν νόημα οι αντιπαραθέσεις για τα μάτια του κόσμου, αντιπολίτικες συμπεριφορές και οι lifestyle παρουσιάσεις των πολιτικών προσώπων. Η διέξοδος υπάρχει και μπορεί να είναι πολιτική», είπε.

Προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς και πως το ευρωψηφοδέλτιο «θα αποτυπώνει την ανάγκη να εκφραστεί η κοινωνία». «Δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από lifestyle προσωπικότητες. Θέλουμε ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που θα εκφράζουν πραγματικές κοινωνικές δυναμικές. Τον κόσμο που νιώθει ότι από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν εκφράζεται», ανέφερε. Είπε ότι «η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει την θετική έκπληξη» και ότι θέλει να εκφράσει έναν αριστερό, προοδευτικό κόσμο, μια νεολαία που νιώθει ότι η φωνή της δεν ακούγεται.

Υποστήριξε ότι υπάρχει συνολικός επανακαθορισμός της πολιτικής ταυτότητας και της εκλογικής συμπεριφοράς μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και ότι στις ευρωεκλογές θα δούμε και μεγάλες εκπλήξεις. «Υπάρχει κόσμος απογοητευμένος, που θέλει κάτι διαφορετικό, θέλει να ακούσει σοβαρές ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες να απαντάνε στα πραγματικά του προβλήματα. Κόσμος που θέλει διέξοδο που δεν μπορεί να την βρει ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τα παραδοσιακά κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button