ΕνημέρωσηΠολιτική

Κεγκέρογλου: Δεν υπεβλήθη αίτημα ή μελέτη για την ένταξη της σουλτανίνας στις συνδεδεμένες της νέας ΚΑΠ – ΗράκλειοΟ κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τόσο το πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης όπου ζητείται η ένταξη στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή  Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για την άδικη εξαίρεση της σουλτανίνας από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Στύλιος ουσιαστικά καταλογίζει τις ευθύνες στις οργανώσεις παραγωγών και τους τοπικούς φορείς της Κρήτης.

«Δεν υποβλήθηκε αίτημα ένταξης, ούτε η προβλεπόμενη μελέτη ενώ έχει ξεπεραστεί και το χρονικό όριο κατάθεσης της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στύλιος.

Το αίτημα της ένταξης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υφυπουργός υπεβλήθη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, από τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου αλλά δεν υπάρχει μελέτη (τεχνική-οικονομική) και ούτε τα απαραίτητα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν για ποιον λόγο πρέπει ένα προϊόν και συγκεκριμένα της Κρητικής σταφίδας, να ενταχθεί στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τόσο το πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης όπου ζητείται η ένταξη στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ του ιδιαίτερα σημαντικού τοπικού προϊόντος της Κρήτης, της σουλτανίνας όσο και τις  επιστολές των τοπικών κοινοτήτων Προφήτη Ηλία, Δαφνών, Κυπαρισσίου, Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων και του Συνεταιρισμού Κρουσώνα, που είναι οι κατ’ εξοχήν σουλτανινοπαραγωγικές περιοχές, που αφορούν όχι μόνο την ένταξη της σουλτανίνας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, αλλά και την ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση φέτος, αφού έχουν εξαιρεθεί από τις ενισχύσεις και επιπλέον οι τελευταίες καταστροφές,  έδωσαν την χαριστική βολή και τους άφησαν χωρίς εισόδημα.

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών της κρητικής σταφίδας, ο Υφυπουργός απέφυγε να δώσει απαντήσεις.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

 


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger