ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέα προθεσμία δικαιολογητικών για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας – Galaksias Portal News

Μέχρι τη 1.7.2024 η προθεσμία για τα δικαιολογητικά απαλλαγής τελών κυκλοφορίας του 2024, σε ιδιοκτήτες αναπηρικών οχημάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα με την εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρέχεται νέα προθεσμία να υποβάλουν δικαιολογητικά, ιδιοκτήτες με εκκρεμότητες  για τα αναπηρικά οχήματα:

  1. που εμφανίζονται απαλλασσόμενα από τέλη κυκλοφορίας χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι προϋποθέσεις χορήγησης απαλλαγής από τη ΔΟΥ κατά το χρόνο της ταξινόμησής τους και για τα οποία δεν έχει διορθωθεί έως σήμερα η εικόνα τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων (ΠΣΟ),
  2. των οποίων η απόφαση απαλλαγής λόγω αναπηρίας έληξε στις 31.12.2023,  και δε θα καταστεί δυνατό να προσκομίσουν νέα δικαιολογητικά, (γνωμάτευση ΚΕΠΑ με σχετική ιατρική βεβαίωση αντιστοίχισης) έως τις 29.2.2024.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, ακολουθώντας τη διαδρομή: Τα Αιτήματά μου / Νέο Αίτημα / Φορολογία / Αυτοκίνητα / Χορήγηση απαλλαγής τελών κυκλοφορίας λόγω αναπηρίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ειδικότερα μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Νέα προθεσμία δικαιολογητικών για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button