Χωρίς κατηγορία

Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας: Στο τραπέζι να εφαρμοστεί από τις 18:00 στην Αττική

Απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη και από τις 18:00 στην Αττική, αλλά και νέα σκληρά μέτρα «προανήγγειλε» ο υπουργός Υγείας, εφόσον η κατάσταση γίνει ακόμη πιο πιεστική.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, είπε ότι το άνοιγμα της αγοράς, η κινητικότητα και οι επαφές έφεραν αύξηση κρουσμάτων και πλέον όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και αυτό του σκληρού lockdown.

«Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και της κάθε οικογένειας, αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο υπουργός, ενώ για την Αττική υπογράμμισε:

«Με βάση τις εισηγήσεις, αν τα δεδομένα είναι τέτοια θα πάρουμε μέτρα και τα συνυπολογίζουμε όλα καθώς προέχει η δημόσια υγεία. Η Δημόσια Υγεία είναι πέρα και πάνω απ’ όλα» και πρόσθεσε: «Με υπευθυνότητα, χωρίς να προτρέχουμε, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται και τις αποφάσεις τις παίρνει η ελληνική Κυβέρνηση. Έτσι θα πάμε και τώρα. Πρώτη προτεραιότητα δεν είναι καμία άλλη, παρά η αξία της ανθρώπινης ζωής και άρα η Δημόσια Υγεία».

Για τους εμβολιασμούς σημείωσε ότι σήμερα 2/2 έγιναν 21.000 και επεσήμανε ότι «θα αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού καθώς η πίεση στις φαρμακευτικές έχει αποδώσει».

Για τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια είπε τέλος ότι αυτά με τεχνολογία mRNA δημιουργούν ισχυρή προστασία και επεσήμανε ότι «έχουμε πάρα πολύ καλά εμβόλια και μας προστατεύουν».+

Τα μέτρα που συζητιούνται:

Επιπλέον εκτός από τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί στο τραπέζι είναι ακόμη:

-Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 70%

-Παύση του click in shop και πιθανώς και του click away

-Κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ – πεντικιούρ, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close