ΑθλητικάΕνημέρωση

«Κανένας πάνω από την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, οι παίκτες εκπροσωπούν όλη την χώρα» – Galaksias Portal News

Ο Βασίλης Σπανούλης στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, μίλησε για τη νέα σελίδα στη «γαλανόλευκη» και επισήμανε την σημασία που έχει να αγωνίζεσαι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί το νέο προπονητής στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, με τον τεχνικό του Περιστερίου και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πριν από την πρώτη συγκέντρωση της «γαλανόλευκης».

Συγκεκριμένα ο Σπανούλης ανέφερε πως η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους τους παίκτες, τονίζοντας παράλληλα πως το σύνολο είναι πάνω από κάθε παίκτη, ενώ δεν δίστασε να σημειώσει πως το να φοράς το εθνόσημο είναι τεράστια τιμή.

Τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη

«Δεν έχω μιλήσει στα παιδιά συνολικά, αυτό που έχουμε πει είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας, η εθνική είναι καθήκον, είναι τιμή και υπερηφάνεια.

Αυτό που με χαροποιεί στα περισσότερα παιδιά είναι πως είναι εδώ, η εθνική είναι διαφορετική από τους συλλόγους, εκπροσωπούν μία ολόκληρη πατρίδα και έθνος. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με το μέγιστο σεβασμό.

Εμείς θέλουμενα βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα, για μένα είναι σημαντικό, η χημεία, οι ρόλοι, να έρχονται τα παιδιά με χαρά, με όρεξη, να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.

Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι ανοιχτή για όλους για όσο είμαι εγώ προπονητής.

Εάν παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία πως δεν είναι καλός, να συνεχίσει να δουλεύει και μπορεί κάλλιστα να είναι σε επόμενη κλήση. Τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία, έχουν μεγάλες παραστάσεις και θα βοηθήσουν την Εθνική.

Ευχαριστούμε τις ομάδες που σε συνεργασία με τη διοίκηση, συνεργαστήκαμε άψογα για να είναι όλα τα παιδιά εδώ και δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα, το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που κουβαλάει την επιτυχία του ’87. Εύχομαι κάποια άλλα παιδιά στο μέλλον να αρχίσουν το μπάσκετ μέσα από τις επιτυχίες αυτών των παιδιών.

Τα ματς αυτά θέλουν περισσότερό πνευματική συνεργασία παρά αγωνιστική»

 

To άρθρο Σπανούλης: «Κανένας πάνω από την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, οι παίκτες εκπροσωπούν όλη την χώρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button