Κόσμος

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών Παλαιστινίων – Πάνω από 30.000 τα θύματα

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο αριθμός των των νεκρών είναι πλέον πάνω από 30.000» ανέφερε το υπουργείο της Παλαιστινιακής Αρχής, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 79 νεκρούς στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα.

Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός στη Λωρίδα της Γάζας

Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο τα ισραηλινά πυρά από τα οποία κινδυνεύει ο πληθυσμός στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ «ο γενικευμένος λιμός» είναι σχεδόν «αναπόφευκτος» ειδικά στο βόρειο τμήμα, που πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, όπου, ελλείψει πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια και με τις καλλιέργειες να έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή, επαπειλείται «άμεσα».

Από την 23η Ιανουαρίου, δεν έχει μπορέσει να φτάσει καμιά οχηματοπομπή με βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που επικρίνει τους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών.

Το βόρειο τμήμα της μικρής παλαιστινιακής περιοχής δεν είναι το μόνο που κινδυνεύει, έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες πολέμου.

«Βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου με τουλάχιστον 576.000 ανθρώπους στη Γάζα —το ένα τέταρτο του πληθυσμού— ένα βήμα από τον λιμό» και πρακτικά το σύνολο των 2,2 εκατ. κατοίκων να «εξαρτάται από την τρομακτικά ανεπαρκή ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει» τόνισε ο Ράμες Ρατζασίγκαμ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button