ΕνημέρωσηΠολιτική

«Η απόφαση ελήφθη, μένω στη Λεβερκούζεν» – Galaksias Portal News

Η απόφαση ελήφθη, ο Τσάμπι Αλόνσο μένει στη Λεβερκούζεν. Ο Ισπανός προπονητής, ο πιο περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον γερμανικό σύλλογο.

Το ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου κλείνοντας κάθε άλλο σενάριο σχετικά με το μέλλον του, βάζοντας τέλος στις εικασίες για πιθανή… μεταγραφή σε έναν από τους πρώην συλλόγους του, Λίβερπουλ ή Μπάγερν Μονάχου. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, αλλά και οι δύο ομάδες τον είχαν στην πρώτη θέση της λίστας για τον πάγκο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός τεχνικός ενημέρωσε τους παίκτες του στη πρωινή προπόνηση ότι θα συνεχίσει στον πάγκο την επόμενη σεζόν. Αργότερα το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν μια σεζόν με πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον μου. Είχαμε πολλά παιχνίδια, ήμασταν απασχολημένοι και συγκεντρωμένοι. Χρησιμοποίησα τη διεθνή διακοπή για να σκεφτώ καλύτερα και να πάρω μια απόφαση», είπε ο Αλόνσο στους δημοσιογράφους.

«Την περασμένη εβδομάδα είχα μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του συλλόγου, είχα μια συνομιλία με τον πρόεδρο, και ενημέρωσα για την απόφαση να συνεχίσω να είμαι προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Νιώθω ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για να είμαι για εμένα ως νέος προπονητής. Η απόφασή μου ελήφθη. Μένω στη Λεβερκούζεν.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλόνσο είχε συνδεθεί τόσο με τη Λίβερπουλ όσο και τη Μπάγερν, αφού και οι δύο προπονητές τους αποχωρούν στο τέλος της σεζόν.

Τον Ιανουάριο, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από τη θέση του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ η Μπάγερν είπε ότι τη θητεία του Τόμας Τούχελ θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

«Δεν θα ήταν σωστό να μιλήσω για άλλους συλλόγους σε αυτήν την κατάσταση. Είναι σύλλογοι που σέβομαι, έπαιξα εκεί, έχω ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, αλλά δεν είναι σωστό να μιλάω για αυτούς αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο Αλόνσο.

«Είναι περισσότερο για την πεποίθηση που έχω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος, στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ότι θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω με τον σύλλογο και τους παίκτες».

Ο Κλοπ είπε ότι καταλαβαίνει την απόφαση του Αλόνσο να παραμείνει στη Λεβερκούζεν και να αναπτύξει την ομάδα:

«Έκανα το ίδιο και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ο Τσάμπι κάνει απίστευτη δουλειά στη Λεβερκούζεν», είπε ο Γερμανός προπονητής.

«Μάλλον θα κρατήσει την ομάδα ενωμένη φέτος, δεν είναι πάντα έτσι. Καταλαβαίνω ότι θέλει να το κάνει».

Ο Αλόνσο εντάχθηκε στη Λεβερκούζεν τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο σύλλογος βυθίστηκε σε μια μάχη για τον υποβιβασμό, ανατρέποντας τελικά τα πράγματα και την οδήγησε στην έκτη θέση για να προκριθεί στο Europa League και να κερδίσει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2026.

Ο 42χρονος Τσάμπι Αλόνσο δεν ξεχνά ότι η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν η πρώτη ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να προπονήσει στην Α’ Κατηγορία. Του έδειξαν εμπιστοσύνη παρότι είχε ένα κακό ξεκίνημα (μία νίκη σε επτά αγώνες).

Αυτή τη σεζόν, οδήγησε τη Λεβερκούζεν στην κορυφή της Bundesliga, όπου απέχει 10 βαθμούς από την πρωταθλήτρια Μπάγερν, με οκτώ παιχνίδια να απομένουν, ενώ είναι επίσης αήττητη σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (ρεκόρ Γερμανίας).

«Είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να απολαύσουμε. Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας, θα είναι πολύ έντονο και απαιτητικό. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ήταν καλό που πήρα την απόφαση την περασμένη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο Αλόνσο.

«Μόλις πήρα την απόφαση, το πιο σημαντικό ήταν να τη μοιραστώ με όλους και να τους δώσω πίσω τον σεβασμό που μου έδειξαν — τους οπαδούς, το επιτελείο μου, τους παίκτες. Ενημέρωσα τους παίκτες σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ομάδας.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε εικασίες για το μέλλον πια, έχουμε κάνει αρκετά εικασίες. Αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω εκεί που είμαι και τώρα απολαμβάνω τον χρόνο μου στο Λεβερκούζεν».

Έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να τερματίσει ένα διάστημα 31 χρόνων χωρίς τίτλους στη Λεβερκούζεν, η οποία έχει κερδίσει μόνο δύο μεγάλα τρόπαια στην 120χρονη ιστορία της, αλλά αγωνίζεται σε τρία μέτωπα αυτή τη σεζόν.

Η ομάδα του Αλόνσο πέρασε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας καθώς και στα προημιτελικά του Europa League.

Ο Αλόνσο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, άφησε το στίγμα του στη Λίβερπουλ πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κέρδισε τον τίτλο του Champions League και με τους δύο συλλόγους.

Έχοντας επίσης πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 εμφανίσεις με την εθνική Ισπανίας, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2008 και το 2012, ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μπάγερν, αποσύρθηκε το 2017 πριν κάνει τη μετάβαση στους πάγκους ως προπονητής.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button