ΕνημέρωσηΟικονομία

Ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη στον ιδιωτικό τομέα και για τους πλημμυροπαθείς οφειλέτες

Πλήρη ιατρο-φαρμακευτική κάλυψη (ασφαλιστική ικανότητα) και στον ιδιωτικό τομέα θα έχουν οι πλημμυροπαθείς του 2023, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας, κος Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας Ναυτεμπορική TV.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, κος Τσακλόγλου ξεκαθάρισε σε σχέση με το καθεστώς της ασφαλιστικής ικανότητας, ότι “κανένας κάτοχος ΑΜΚΑ δεν αποκλείεται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παλαιότερα, πριν από τα μνημόνια, αν κάποιος ήταν ανασφάλιστος, έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στα χρόνια των μνημονίων, με Υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη θεσπίστηκε ότι οποιοσδήποτε έχει ΑΜΚΑ, είτε έχει καταβάλει, είτε δεν έχει καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές του εισφορές, μπορεί να έχει πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας. Η νομοθεσία αυτή ισχύει ατόφια και σήμερα, άρα δεν μένει κανένας ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εκείνο το οποίο έχουμε είναι το ότι όταν πληρώνεις κανονικά τις εισφορές σου, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή για όλους τους μισθωτούς, αλλά και για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, μπορείς να έχεις πρόσβαση με τους όρους του ΕΟΠΥΥ και σε ιδιώτες γιατρούς.

Στα χρόνια του Covid δεν θέλαμε να πηγαίνει ο κόσμος στα δημόσια νοσοκομεία για να μην τροφοδοτείται η πανδημία.  Γι’ αυτό δώσαμε στους ανασφάλιστους το δικαίωμα να πηγαίνουν και σε ιδιώτες ιατρούς. Ο κίνδυνος του Covid σήμερα έχει εκλείψει, οπότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Στόχος του Υπουργείου είναι να προστατευθούν δύο ευάλωτες ομάδες, τα παιδιά και τα άτομα ΑΜεΑ ασχέτως της ασφαλιστικής ικανότητας του γονέα, ενώ υπάρχουν και κάποιες μικρότερες ομάδες, η μεγαλύτερη των οποίων είναι οι πλημμυροπαθείς της προηγούμενης χρονιάς, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση και αυτοί και στους ιδιώτες γιατρούς ανεξαρτήτων της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών”.

To άρθρο Ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη στον ιδιωτικό τομέα και για τους πλημμυροπαθείς οφειλέτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button