Τρόπος Ζωής

Η πορεία του Χάρη Κωστόπουλου προς την κορυφή και οι μεγάλες επιτυχίες που τον καταξίωσαν

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση πως ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 60 χρονών.

Όσοι είχαν γνωρίσει τον Χάρη Κωστόπουλο μιλούν για έναν σεμνό άνθρωπο με ήθος και καλοσύνη, κάτι που χαρακτήριζε και την σύζυγό του Βιβή αλλά και τα 2 του παιδιά, τον Χρήστο και τον Ραφαήλ.

Ο Χάρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου 1964. Καταγόταν από μουσική οικογένεια και είχε δύο αδέλφια, τον Αλέξη, ο οποίος είναι οργανοπαίχτης μπουζουκιού, τον Δημήτρη, ο οποίος ασχολείται επίσης με τη μουσική παίζει πιάνο και τραγουδά, και την Βιργινία.

Ο Χάρης Κωστόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας όπως η Έδεσσα και η Βέροια και από σχετικά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών.

Είχε γράψει στίχους και μουσική σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Βασίλη Καρράς, Μαίρη Βάσσου, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Σταμάτης Γονίδης, Ζαφείρης Μελάς, Λευτέρης Πανταζής, Χαρά Βέρρα και Αντύπας.

Ωστόσο μεταπήδησε και στο… μικρόφωνο και έγινε και ο ίδιος τραγουδιστής, με μεγάλες επιτυχίες που είναι διαχρονικές, βγάζοντας συνολικά 23 δίσκους και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο λαϊκό τραγούδι.

Η κουμπαριά με τον Βασίλη Καρρά

Με τον Βασίλη Καρρά ο Χάρης Κωστόπουλος είχε στενή φιλία, και μάλιστα ο Βασίλης Καρράς είχε βαφτίσει και το γιο του Χρήστο. Μέχρι και τις τελευταίες ώρες του Βασίλη Καρρά είχαν συχνή επικοινωνία.

Τραγική ειρωνεία πως ο Χάρης Κωστόπουλος πέθανε ένα μήνα μετά τον κουμπάρο του και πως και οι 2 χτυπήθηκαν σκληρά από τον καρκίνο.

Έτοιμος να… ξαναγίνει μπουζουκτσής

Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε πάντα αγάπη γι αυτό από το οποίο ξεκίνησε, το μπουζούκι, με το οποίο κιόλας συνέθετε τα τραγούδια που έγραφε είτε για τον ίδιο είτε για άλλους καλλιτέχνες.

Μάλιστα ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής του έλεγε πως και να μην βρίσκει δουλειά ως τραγουδιστής, έχει το μπουζούκι του και θα βρει μεροκάματο ως οργανοπαίχτης σε κάποια ορχήστρα, κάτι που ήταν ακόμα ένα δείγμα της σεμνότητάς του.

Οι τεράστιες επιτυχίες

Είχε κυκλοφορήσει συνολικά 23 Δίσκους. Είχε κάνει διάφορες περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και είχε τραγουδήσει σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι τα: “Με ξεχνάς”, “Είσαι μια Θεά”, “Τι αμαρτίες έχω κάνει”, “Βρείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα”, “Εδώ σε θέλω καρδιά μου”, “Πουλάω τρέλα”, “Πρώτο Θέμα” και “Τις αμαρτωλές τις σκέψεις”.

Θυμηθείτε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του

To άρθρο Η πορεία του Χάρη Κωστόπουλου προς την κορυφή και οι μεγάλες επιτυχίες που τον καταξίωσαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button