ΕνημέρωσηΠολιτική

Μονταζιέρα νούμερο 2 στις δηλώσεις μου – Galaksias Portal News

Σε μοντάζ αποδίδει τα όσα είπε και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων ο Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης. 

Με δήλωσή του ο Νίκος Φαραντούρης αναφέρει: «Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Και συνεχίζει: «Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στη δήλωσή του καταλήγει: «Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως  συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Φαραντούρης είπε: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προοσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό».

«Έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης και σε παρατήρηση του δημοσιογράφου «και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα… Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις».

 

Στη συνέχεια παρέπεμψε σε δήλωσή της: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, από το να εφαρμόσουμε τη δικαιοσύνη. Διότι αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Ακολούθησε η παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ: «Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;» με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: «Ε και τι σημαίνει αυτό; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η Επανάσταση επικρατεί…».

To άρθρο Φαραντούρης: Μονταζιέρα νούμερο 2 στις δηλώσεις μου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button