ΕνημέρωσηΠολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για τα βαρέα ανθυγιεινά εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση και την Τ.Α.

Σε καθεστώς ανασφάλειας βρίσκονται σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ χιλιάδες εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της εξαγγελθείσας τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σύσσωμη η ΚΟ του κόμματος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρει ότι εργαζόμενοι έχουν εκκινήσει κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεση απόσυρση του πορίσματος της Επιτροπής, με το οποίο, όπως καταγγέλλουν, μηδενίζεται το επίδομα σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι στο πόρισμα της Επιτροπής καταγράφεται σειρά περιορισμών που αυτή αντιμετώπισε, όπως η «σχεδόν παντελής έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων, που αφορούν τη νοσηρότητα και την εν γένει επικινδυνότητα στους χώρους / κλάδους / ειδικότητες του Δημόσιου Τομέα».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger