ΕνημέρωσηΟικονομία

Κινητή τηλεφωνία: Περιαγωγή χωρίς πρόσθετα τέλη στην ΕΕ για ακόμη μια δεκαετία

Η ΕΕ θα ανανεώσει το πρόγραμμα «Roam Like At Home» κινητής τηλεφωνίας για ακόμη δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα σχέδια που ενέκρινε το Κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, αποτελεί συνέχεια του κανονισμού για την κατάργηση των πρόσθετων τελών περιαγωγής («roaming») που θεσπίστηκε το 2017. Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν κλήσεις όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό εντός της ΕΕ χωρίς πρόσθετα τέλη πέραν εκείνων που ήδη πληρώνουν στη χώρα τους.

Ο κανονισμός για την περιαγωγή θέσπισε τον κανόνα «Roam-Like-At-Home», επιβάλλοντας την κατάργηση των πρόσθετων σχετικών τελών λιανικής στην ΕΕ από τις 15 Ιουνίου 2017. Ο ισχύων κανονισμός έχει διάρκεια ως τις 30 Ιουνίου 2022. Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του κανονισμού το 2015, η Επιτροπή επανεξέτασε το καθεστώς προκειμένου να αξιολογήσει τα αποτελέσματά του και την ανάγκη παράτασής του, όπως επισημαίνεται στην αξιολόγηση των επιπτώσεων.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger